Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΙΡΑΝ

Έντονη η ανησυχία στην Κύπρο υπό το φως των δημοσιευμάτων ότι στις χθεσινές επιχειρήσεις αναχαίτησης της ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ, είχαν εμπλοκή και μαχητικά αεροσκάφη από τις Βρετανικές Βάσεις στο Ακρωτήρι.

Η κυβέρνηση διά του Προέδρου της Δημοκρατίας δηλώνει άγνοια για την εμπλοκή των βρετανικών μαχητικών αεροσκαφών, αφού όπως επισημείνει δεν υπήρξε εκ των προτέρων οποιαδήποτε ενημέρωση.

Την είδηση για εμπλοπκή των Βρετανών στις αναχαιτίσεις και καταστροφές των drones και των πυραύλων του Ιράν, μετέδωσε αρχικά το Sky News και επιβεβαίωσε αργότερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, χωρίς να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στις επιχειρήσεις από το Ακρωτήρι

Ο κ. Σούνακ επανέλαβε πως είχε ενισχυθεί και ο στόλος των βρετανικών αεροσκαφών στην περιοχή, με τους σχολιαστές να λένε ότι τα πρόσθετα αεροσκάφη είχαν σταλεί στη βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιχειρήσεις αναχαίτισης από το Ακρωτήρι, σημείωσε πως η Κύπρος δεν έχει οποιαδήποτε εμπλοκή και ότι οι δηλώσεις από τη Βρετανική κυβέρνηση είναι αυτόδηλες.

Ενώ όσον αφορά τις ανησυχίες για το εάν μπορεί να θεωρηθούν οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο στόχος, απάντησε πως δεν πρέπει να προτρέχουμε να προκαταλαμβάνουμε ενδεχόμενες εξελίξεις ή πιθανότητες τις οποίες όλοι απευχόμαστε.