Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Πριν το τέλος του καλοκαιριού ολοκληρώνεται ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας, όπως ξεκαθάρισε ο εργολάβος του έργου Κυριάκος Χρυσοχόος.  

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι, ο κ. Χρυσοχόος ξεκαθάρισε ότι ως χρόνος ολοκλήρωσης του έργου έχει οριστεί το τέλος Ιουνίου. «Ο Ιούνιος είναι ο εγκεκριμένος χρόνος, ίσως όμως λόγω βροχερού καιρού και κάποια άλλα μικροπροβλήματα, μπορεί να χρειαστούν άλλες 10-15 ημέρες», ανέφερε προσθέτοντας ότι πριν τον Αύγουστο το έργο θα έχει παραδοθεί. 

Ερωτηθείς κατά πόσον έχει υποβληθεί οποιοδήποτε αίτημα για παράταση ο κ. Χρυσοχόος ξεκαθάρισε ότι είχε γίνει προηγουμένως ένα «λογικό αίτημα» λόγω διαφόρων προβλημάτων και δυσκολιών που είχαν παρουσιαστεί κατά την εφαρμογή των σχεδίων. «Εγκρίθηκε ο λογικός χρόνος και ο χρόνος που χάθηκε λόγω κορωνοϊού, αυτά συμποσούνται μέχρι τον Ιούνιο».  

Το έργο αρχικά θα παραδίδετο τον Μάιο του 2023. Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον υπάρχει κάποιο πέναλτι στην εταιρία για την παράταση των 13 περίπου μηνών, ο κ. Χρυσοχόος τόνισε ότι εφόσον πρόκειται για δικαιολογημένη και τεκμηριωμένη καθυστέρηση δεν υπάρχει κάποια πληρωμή.  

Όσον αφορά το κόστος του έργου, αναμένεται να ανέλθει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ λιγότερο από τον προϋπολογισμό, καθώς κάποιες εργασίες και κάποια ποσά πρόνοιας δεν θα εφαρμοστούν. 

Αναφορικά με δημοσίευμα που μιλούσε για παράταση 17.5 χρόνων στο έργο ο κ. Χρυσοχόος δήλωσε πως «είναι αστείο. Δεν έχουμε ζητήσει ποτέ τέτοια παράταση, ούτε υπάρχουν τέτοιες παρατάσεις. Ούτε πρωταπριλιάτικο αστείο».   

Στις 16 Ιουνίου 2024 η αποπεράτωση περιμετρικού Λευκωσίας, λέει ο Βαφεάδης

Η ημερομηνία αποπεράτωσης του έργου του περιμετρικού αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας είναι η 16η Ιουνίου 2024 και αναμένουμε το έργο να παραδοθεί σύντομα, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, μιλώντας πριν από την έναρξη της συνάντησης που είχε σήμερα με τους εκπροσώπους των συντεχνιών ΠΕΟ και ΣΕΚ για την επ’ αόριστον απεργία στο λιμάνι Λάρνακας.  

Κληθείς να σχολιάσει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» για το αίτημα του εργολάβου του περιμετρικού αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας για παράταση 17,5 ετών, ο κ. Βαφεάδης είπε ότι όλες οι απαιτήσεις του εργολάβου έχουν αξιολογηθεί, κριθεί και καταλήξει σε μια ημερομηνία αποπεράτωσης του έργου, η οποία είναι η 16η Ιουνίου 2024. «Αναμένουμε το έργο να παραδοθεί σύντομα και θα δοθεί στους Κυπρίους φορολογούμενους για να το χρησιμοποιούν», πρόσθεσε.

«Έχω ακούσει και δημόσιες δηλώσεις του ιδίου του εργολάβου, που επιβεβαιώνει αυτό το θέμα. Οι οποιεσδήποτε απαιτήσεις του έχουν τεθεί ενώπιον των αρμόδιων οργάνων, έχουν αξιολογηθεί, έχουν κριθεί και έχουμε καταλήξει σε αυτήν την ημερομηνία. Εμείς θέλουμε να παραλάβουμε το έργο μια ώρα νωρίτερα», τόνισε.