Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βρετανικες βασεις

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους περιφερειακούς εταίρους μας προς το συμφέρον της αποκλιμάκωσης», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Βρετανικές Βάσεις μετά από τις πληροφορίες ότι μαχητικά από τη Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο συμμετέχουν στην αναχαίτιση της ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ.

«Ως απάντηση στις αυξημένες ιρανικές απειλές και τον αυξανόμενο κίνδυνο κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάζεται με εταίρους σε όλη την περιοχή για να ενθαρρύνει την αποκλιμάκωση και να αποτρέψει περαιτέρω επιθέσεις», αναφέρουν.

Σε ανακοίνωση τους σημειώνουν πως, μετέφεραν πολλά επιπλέον αεροσκάφη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας και δεξαμενόπλοια ανεφοδιασμού αέρα στην περιοχή.

«Αυτά θα ενισχύσουν την Επιχείρηση Shader, η οποία είναι η υπάρχουσα επιχείρηση του Ηνωμένου Βασιλείου κατά του Daesh στο Ιράκ και τη Συρία. Επιπλέον, αυτά τα βρετανικά τζετ θα αναχαιτίσουν τυχόν αεροπορικές επιθέσεις εντός της εμβέλειας των υπαρχουσών αποστολών μας, όπως απαιτείται», τονίζεται.