Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Τον ρόλο που έπαιξε μια αστυνομικός, η οποία έτυχε να βρίσκεται κοντά στο εμπορικο κέντρο του Σίδνεϊ την ώρα της επίθεσης κατά πολιτών, περιέγραψε στην ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στην ενημέρωση που παρείχε στους δημοσιογράφους.

Σε αυτήν, ανέφερε πως ο δράστης, τα κίνητρα και η ταυτότητα του οποίου δεν έχουν προσδιοριστεί, βρέθηκε αρχικά στο εμπορικό κέντρο γύρω στις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα), έφυγε και επέστρεψε μετά από 20 λεπτά, ξεκινώντας να μαχαιρώνει κόσμο αδιάκριτα. Μια αστυνομικός, που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο, κυνήγησε τον δράστη και όταν τον έφτασε, εκείνος πήγε να της επιτεθεί με το μαχαίρι που κρατούσε. Τότε, εκείνη τον πυροβόλησε και τον έριξε στο έδαφος, περιμένοντας ενισχύσεις.

Στην ίδια ενημέρωση, αναφέρθηκε πως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο δράστης κινήθηκε μόνος του.
 

Για το τραγικό περιστατικό ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζε, ο οποίος ανέφερε στο Twitter: «Πρόκειται για τραγωδία. Έχουν αναφερθεί πολλαπλά θύματα και οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι με τους πληγέντες και τους αγαπημένους τους. Οι καρδιές μας συμπονούν τους τραυματίες και προσφέρουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους τους φροντίζουν, καθώς και στους γενναίους αστυνομικούς και τους πρώτους ανταποκριτές μας».
 

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές ομοσπονδιακές Αρχές, έξι άνθρωποι έπεσαν νεκροί, μεταξύ τους και ο δράστης. Αναφορές κάνουν λόγο για 8 τραυματίες, με τουλάχιστον ένα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στα θύματα, φέρεται να βρίσκονται ένα βρέφος 9 μηνών και η μητέρα του, χωρίς να έχει προσδιοριστεί η κατάστασή τους.
 

Πηγή: protothema.gr