Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ζήτημα 24ωρων είναι να ληφθεί η απόφαση για ποινική δίωξη των δύο εν αργία αρχιμανδριτών, ενώ είχαν δοθεί οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία για επίσπευση των ερευνών για ενδεχόμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

Στο μεταξύ κόντρα ξέσπασε μεταξύ Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και δικηγόρων των δύο μοναχών, με το θεσμικό όργανο των δικηγόρων να καταγγέλλει στην Αστυνομία ότι ο ένας εκ των δικηγόρων που υπογράφει το υπόμνημα για τους λόγους ακύρωσης της διαδικασίας ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, δεν έχει άδεια άσκησης του επαγγέλματος στην Κύπρο. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την καταγγελία, δεν μπορεί να εκπροσωπεί τους μοναχούς. 

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία δίνουν στη δημοσιότητα τους αριθμούς μητρώου τους, ενώ παράλληλα κάνουν αναφορά στη διάταξη του περί δικηγόρων νόμου που ορίζει την έννοια του δικογράφου, αναφέροντας ότι αυτό περιλαμβάνει κάθε έγγραφο που καταχωρείται στο Δικαστήριο. 
Το υπόμνημα προσθέτει, το οποίο καταχωρίστηκε στην Ιερά Σύνοδο δεν αποτελεί δικόγραφο αλλά έκθεση εμπειρογνώμονα, η οποία καταχωρίστηκε για σκοπούς που αφορούν στην ακύρωση της διαδικασίας ενώπιον του εκκλησιαστικού δικαστηρίου. 

Με πιο απλά λόγια, ο δικηγόρος των μοναχών, όπου τους εκπροσωπεί στο εκκλησιαστικό δικαστήριο, ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην εκπροσώπησή τους, καθώς ο Περί Δικηγόρων Νόμος δεν έχει εφαρμογή στη διαδικασία ενώπιον του εκκλησιαστικού δικαστηρίου, καθώς δεν είναι δικαστήριο υπό τη στενή του όρου έννοια, άρα και κάποιος ο οποίος δεν είναι εγγεγραμμένος δικηγόρος στην Κύπρο, μπορεί να εκπροσωπήσει κάποιον ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. 

Από πλευράς Αστυνομίας επιβεβαιώνεται η λήψη της καταγγελίας, η οποία και διερευνάται.