Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Καταγγελία κατά ενός εκ των δικηγόρων των μοναχών της Μονής Αββακούμ υπέβαλε στην Αστυνομία ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος, για παραβίαση άρθρου του Περί των Δικηγόρων Νόμου.  

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι, ο Πρόεδρος του ΠΔΣ Μιχάλης Βορκάς, εξήγησε ότι η καταγγελία έχει να κάνει με κάποιο από τα πρόσωπα τα οποία φαίνεται να ενεργούν για λογαριασμό των καταγγελλομένων στην υπόθεση που βρίσκεται ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.  

«Φαίνεται να πρόκειται για δικηγόρο, ο οποίος έχει συντάξει σχετικό επιστολόχαρτο, θέτοντας και τη δική του επωνυμία, και την υπογραφή του, ένα πολυσέλιδο υπόμνημα και γραπτή ένσταση στην Ιερά Σύνοδο», ανέφερε. 

Η καταγγελία έγινε μετά από πληροφορίες που είχε ο Σύλλογος, μετά τη δημοσιοποίηση στον τύπο του συγκεκριμένου υπομνήματος, το οποίο αποτίνεται στην ανακριτική επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου, που διερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση, πρόσθεσε ο κ. Βορκάς.  

Όπως εξήγησε ο κ. Βορκάς, για να ασκεί κάποιος τη δικηγορία πρέπει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Απαραίτητο είναι τα πρόσωπα να είναι εγγεγραμένα στο κατάλληλο μητρώο που τηρείται από το ΠΔΣ, και ταυτόχρονα να έχουν ανανεωμένη άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.  

«Χωρίς να τηρείς αυτές τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον Περί Δικηγόρων Νόμο και σχετική διάταξη, το Άρθρο 3, συνεπάγεται τη διάπραξη ποινικού αδικήματος και την επιβολή, σε περίπτωση που βρεθεί όντως ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο προέβη στο συγκεκριμένο αδίκημα, φυλάκισης ή την επιβολή προστίμου». εξήγησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου. 

Η καταγγελία επιβεβαιώνεται από πλευράς αστυνομίας «χωρίς να φωτογραφίζονται συγκεκριμένα πρόσωπα». «Την περασμένη εβδομάδα ήρθε καταγγελία από τον ΠΔΣ για δύο δικηγόρους που ενδεχομένως ασκούν το επάγγελμα χωρίς άδεια και η υπόθεση διερευνάται», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.