Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Μια κλινική και ένα φαρμακείο έγιναν στόχος ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη βορειοανατολική ουκρανική επαρχία Χάρκιβ σήμερα το απόγευμα, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος.

Το Χάρκιβ και η γύρω περιοχή αποτελούν στόχο ρωσικών επιθέσεων από την αρχή του πολέμου, αλλά τα πλήγματα έχουν γίνει πιο έντονα τις τελευταίες εβδομάδες, με τις ρωσικές επιθέσεις να στρέφονται σε μη στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές.

Ένα 14χρονο κορίτσι και δύο γυναίκες σκοτώθηκαν στο χωριό Λίπτσι, όπου ένα φαρμακείο δέχτηκε επίθεση, δήλωσε ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινεμπούμποφ στο Telegram.

Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και οι διασώστες συνέχισαν τις έρευνες στα ερείπια για την ανεύρεση πιθανών θυμάτων.

Δύο κατευθυνόμενες βόμβες κατέστρεψαν μια κλινική στο Βοβτσάνσκ, τραυματίζοντας ένα άτομο, είπε ο Σινεμπούμποφ. Ξεχωριστά, ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έριξαν εκρηκτικά σε λεωφορείο, τραυματίζοντας έναν άνδρα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ρωσία αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο σκοπίμως αμάχους, αν και η ρωσική εισβολή που ξεκίνησε το 2022 έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, τον ξεριζωμό εκατομμυρίων και την καταστροφή ουκρανικών πόλεων και χωριών.