Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυ

Σε μια σύλληψη προχώρησε η Πυροσβεστική για την φωτιά χθες στο Λασίθι της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, σήμερα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, συνελήφθη 72χρονος άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πρωινές ώρες χθες στην περιοχή Μαύρο Κόλυμπο Λασιθίου Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος είχε βάλει φωτιά σε χορτάρια στον οικοπεδικό του χώρο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

H πυρκαγιά οριοθετήθηκε πριν μερικές ώρες, ενώ στο σημείο επιχειρούσαν επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 38 οχήματα ενώ από αέρος συνέδραμαν χθες 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Συνδρομή παρέχουν επίσης πεζοπόρο τμήμα που διέθεσε το ΓΕΕΘΑ, δυνάμεις της ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί έφτασαν ακόμη 17 πυροσβέστες οι οποίοι μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά, για να ενισχύσουν τις ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων. Επιπλέον, σε γενική επιφυλακή τέθηκαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Περιφέρεια Κρήτης έως και την Τρίτη 9 Απριλίου.

Πηγή: protothema.gr