Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παντειο πανεπιστημιο

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ενημερωνεί ότι πλέον οι Κύπριοι/ες φοιτητές/φοιτήτριες όπου σπουδάζουν στα Ελληνικά πανεπιστήμια θα μπορούν να εκδόσουν προσωπικό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Συγκεκριμένα μέσα από εγκύκλιο της Ελληνικής Κυβέρνησης με θέμα «Οδηγίες για την απόδοση και τη λειτουργία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)» παραθέτει τα δικαιολογιτικά που πρέπει να έχει κάποιος φοιτητής/φοιτήτρια για την έκδοση ΑΜΚΑ στην Ελλάδα.

Η έκδοση ΑΜΚΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι εφικτή μέσω του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση είναι αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που διεξήχθησαν τον Νοέμβριο του 2023, κατά την 1η Διακυβερνητική Σύνοδο Κύπρου-Ελλάδας.

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την εν λόγω απόφαση, η οποία επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα, που αντιμετώπιζαν οι Κύπριοι/ες φοιτητές και φοιτήτριες που φοιτούσαν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.