Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σα<

Αναφορά στο Κυπριακό και έκκληση για συνετή και λογική λύση έκανε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, δια του εκπροσώπου του, αρχιπλοιάρχου Ζεκί Ακτούρκ.

Στην εβδομαδιαία ενημέρωση του Τύπου σχετικά με τις δραστηριότητες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δήλωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να υπηρετούν με επιτυχία στο Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη, το Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κατάρ, τη Σομαλία και πολλές άλλες γεωγραφικές περιοχές, κυρίως στην Κύπρο, και να συμβάλλουν σημαντικά στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε για άλλη μια φορά ότι «υποστηρίζουμε τα νόμιμα συμφέροντα των Κυπρίων αδελφών μας υπό όλες τις συνθήκες στην Κύπρο, η οποία αποτελεί εθνικό μας ζήτημα, στο πλαίσιο των Συνθηκών Εγγυήσεων και Συμμαχίας» και ότι «η επιβεβαίωση της κυριαρχικής τους ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος τους, που αποτελούν κεκτημένα δικαιώματά τους, είναι για εμάς ουσιαστική».

«Καλούμε -συνέχισε ο Ζεκί Ακτούρκ- τα μέρη να κινηθούν προς μια συνετή και λογική λύση που να είναι σύμφωνη με την ιστορική και την τρέχουσα πραγματικότητα, αντί για το ξεπερασμένο, προκλητικό status quo που επικρατεί».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας ενημέρωσε επιπλέον ότι προγραμματίζονται να διεξαχθούν στον εναέριο χώρο της Τουρκίας στις 15 και 17 Απριλίου αεροπορικός ανεφοδιασμός και ασκήσεις με αμερικανικά αεροσκάφη συνοδευόμενα από τουρκικά F-16.

Ενημέρωσε επίσης ότι το τουρκικό ναρκαλιευτικό πλοίο TCG AMASRA πραγματοποίησε επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο της αποστολής της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας 2 του ΝΑΤΟ για την Αντιμετώπιση Ναρκών.

Εν κατακλείδι, ο αρχιπλοίαρχος Ζεκί Ακτούρκ δήλωσε για άλλη μια φορά ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν με επιτυχία όλα τα καθήκοντα που έχουν αναλάβει με αποφασιστικότητα και επιμονή και να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας μας στη Γαλάζια και την Αιθέρια Πατρίδα.

Πηγή: ethnos.gr