Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Μετά την αποκάλυψή ότι η Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου  προχωρούσε στην ανέγερση μονής σε περιοχή Natura στο Κάβο Γκρέκο χωρίς τις απαραίτητες άδειες, στο φως της δημοσιότητας λαχνοί που είχαν κυκλοφορήσει για τη συγκεκριμένη μονή, χωρίς ωστόσο τις απαραίτητες άδειες. Για «σφάλμα» που αν έγινε, έγινε καλόπιστα, μιλά ιερέας της Αγίας Νάπας. Την ίδια ώρα ο Γιώργος Περδίκης κάνει λόγο για «συνθήκες συγκάλυψης» στη Θρονική Επιτροπή της Μητρόπολης.

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι, ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος έρανος ήρθε εις γνώσει του από ασφαλή κυβερνητική πηγή.  

Όπως ξεκαθάρισε, τόσο από δηλώσεις αλλά και από την πληροφόρηση που έχει ο ίδιος, ο συγκεκριμένος έρανος πραγματοποιείτο χωρίς τις απαραίτητες άδειες, ούτε από το Υπουργείο Εσωτερικών, ούτε και από το Υπουργείο Οικονομικών. 

11

Η αφρόκρεμα της πολιτικής ζωής της Αμμοχώστου στην Θρονική Επιτροπή 

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Περδίκης, στην Θρονική επιτροπή της Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου βρίσκονται διάφορα πρόσωπα της πολιτικής ζωής της περιοχής. «Θα εκπλαγείτε όταν δείτε τους συμβούλους του Μητροπολίτη», τόνισε ο κ. Περίδικης προσθέτοντας ότι στην επιτροπή βρίσκονται πρώην υπουργοί, πρώην και νυν βουλευτές, και υποψήφιοι για τις επικείμενες εκλογές.  

«Δημιουργούνται συνθήκες συγκάλυψης, και μάλιστα κάλυψη από όλα τα κόμματα, αφού έχει από όλες τις πολιτικές πλευρές» ξεκαθάρισε 

«Ο ίδιος ο δήμαρχος Αγίας Νάπας έπρεπε να σταματήσει την κατασκευή, ήταν καθήκον του να το σταματήσει, αλλά είναι σύμβουλος του μητροπολίτη», ανέφερε προσθέτοντας ότι αυτό είναι ασυμβίβαστο.  

«Δεν είναι κάτι που κτίστηκε σε μια νύχτα», υπογράμμισε. 

«Αν έγινε κάποιο σφάλμα έγινε καλόπιστα» 

«Δεν έγινε έρανος» τονίζει ο πατήρ Λάμπρος, ιερέας στην Αγία Νάπα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν εκπροσωπεί την Μητρόπολη.

Σε παρέμβαση του στο Μέρα Μεσημέρι, ο πάτερ εξήγησε ότι οι λαχνοί ήταν σε διάθεση στο περίβολο της εκκλησίας. Δεν χρειάζεται ειδική άδεια, εφόσον είναι στον περίβολο του ναού, με βάση την πληροφόρηση που είχαν, προσθέτει ο πάτερ. 

Όπως ανέφερε ο πάτερ αρκετές φορές διενεργηθήκαν έρανοι στο παρελθόν. «Ποιο θα ήταν το πρόβλημα αν το γνωρίζαμε να κάνουμε αίτηση να πάρουμε άδεια;». Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «αν έγινε κάποιο σφάλμα έγινε καλόπιστα».  

Στην συγκεκριμένη περίπτωση εξηγεί, μια κυρία «ήρθε καλόπιστα και είπε εγώ ευλογούμαι τον άγιο Εφραίμ, χρησιμοποιείστε το όπως εσείς ξέρετε, εμείς σκεφτήκαμε να κάνουμε μία κλήρωση». 

Παράλληλα ο πάτερ ανέφερε ότι ο χώρος όπου κατασκευάζεται η μονή είναι καλλιεργήσιμη γη, ενώ μίλησε για «αναλήθεια» και «ψεύδη» για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.