Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στη Βουλή θέτει το ΑΚΕΛ την ανέγερση ναού σε περιοχή Natura στο Κάβο Γκρέκο, με το θέμα να αναμένεται να τεθεί ενώπιον της Επιτροπής Περιβάλλοντος πριν από το κλείσιμο των εργασιών της Βουλής για το Πάσχα. 

Το ΑΚΕΛ ζήτησε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος να εγγραφεί για αυτεπάγγελτη εξέταση το ζήτημα της κατασκευής και ανέγερσης ναού σε περιοχή Natura, στο Κάβο Γκρέκο και οι πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. 

Σε ανακοίνωση του το κόμμα αναφέρει ότι «το ζήτημα αυτό προκύπτει μετά από τις ενέργειες της Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου για ανέγερση μεγάλου ναού που εμπίπτει εξ ολοκλήρου εντός των προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura 2000 της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης (ΕΖΔ) και της Ζώνης Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) Κάβο Γκρέκο. Οι χωματουργικές επεμβάσεις και οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν προχωρήσει, σύμφωνα με το Τμήμα Περιβάλλοντος, χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές εγκρίσεις και πολεοδομικές/οικοδομικές άδειες».

Το ΑΚΕΛ υπογραμμίζει ότι η Βουλή έχει ευθύνη να εξετάσει άμεσα τις διαδικασίες αδειοδότησης και έκδοσης περιβαλλοντικών αδειών για τη συγκεκριμένη ανάπτυξη καθώς και για τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή. 

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος έχει εγκρίνει την εγγραφή του θέματος που πρότεινε το ΑΚΕΛ και θα προχωρήσει μάλιστα στη συζήτησή του πριν από το κλείσιμο των εργασιών της Βουλής για το Πάσχα.