Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου απέστειλε σήμερα, Τετάρτη ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ζητώντας την παρέμβασή του για να κατεδαφιστεί παράνομη οικοδομή που ανεγείρεται από την Μητρόπολη Κωνσταντίας στην περιοχή προστασίας της Φύσης, στο Κάβο Γκρέκο. 

Στην επιστολή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ο κ. Περδίκης αναφέρει ότι με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούν τις τελευταίες μέρες να εμπλέκεται η Εκκλησία της Κύπρου σε ένα «περιβαλλοντικό σκάνδαλο».

«Αναφερόμαστε στην παράνομη έναρξη εργασιών και την κατασκευή ιερού ναού σε περιοχή προστασίας της Φύσης στο Κάβο Γκρέκο / Αγία Νάπα. Η υπόθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας παρόμοιας αναφοράς στην περίπτωση της ανέγερσης οικοδομών στη Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, όπου και πάλιν φαίνεται να έχουν ανεγερθεί οικοδομές χωρίς τις απαιτούμενες πολεοδομικές και οικοδομικές άδειες και χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι η περιοχή εντάσσεται στο δίκτυο των Ευρωπαϊκών περιοχών προστασίας της Φύσης», σημειώνει.  

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, συνεχίζει ο κ. Περδίκης, εισηγείται στον Αρχιεπίσκοπο να κάνει προσωπική παρέμβαση προς τη Μητρόπολη Κωνσταντίας να κατεδαφίσει όλες τις παράνομες οικοδομές και να ακολουθήσει την πρέπουσα διαδικασία αδειοδότησης.  

«Επίσης εισηγούμαστε, με απόφαση της Συνόδου να κληθούν όλες οι εκκλησιαστικές αρχές, σε περίπτωση που προχωρούν στις όποιες οικοδομικές εργασίες, να ακολουθούν τις πρόνοιες της νομοθεσίας και ιδιαιτέρως να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ανάγκη για σεβασμό και διαφύλαξη των περιοχών του Ευρωπαϊκού δικτύου οικοτόπων Νατούρα 2000», προσθέτει.  

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος του στην επιστολή του, αναμένει την θετική ανταπόκρισή της εκκλησίας στο δίκαιο αίτημα για αποκατάσταση μιας ευαίσθητα περιβαλλοντικής περιοχής.