Τηλεόραση Ραδιόφωνο
limassol

Η απονομή της πιστοποίησης «EU Mission Label», στη Λεμεσό, ανοίγει τις πόρτες για σημαντικές χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης.

Ο κ. Νικολαϊδης χαιρέτισε εκδήλωση του Δήμου Λεμεσού, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την απονομή της πιστοποίησης «EU Mission Label» σε 23 πόλεις, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως αναγνώριση των σχεδίων των πόλεων του προγράμματος «Cities Mission» για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030 και αποσκοπεί στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού, σε δήλωση του, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι «με την απονομή αυτή εγκρίθηκε και επίσημα η στρατηγική και οι προτάσεις μας για μια κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη μέχρι το 2030, εξέλιξη που ανοίγει τις πόρτες για σημαντικές χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για έργα που θα αναβαθμίσουν ριζικά την πόλη μας και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας».

«Η συμπερίληψη της Λεμεσού στις 100 πόλεις της Αποστολής μας θέτει μπροστά σε ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα και μια τεράστια πρόκληση», πρόσθεσε και σημείωσε ότι δίνεται, «μια ιστορική ευκαιρία για μια μεταμόρφωση, ένα ολιστικό μετασχηματισμό της πόλης και της τοπικής κοινωνίας προς όφελος των πολιτών».

Κατά την εκδήλωση, έγινε παρουσίαση με θέμα «Η σημασία του EU Mission Label για τις πόλεις της Ευρωπαϊκής Αποστολής των Πόλεων και τα επόμενα βήματα» από τον Χρύση Νικολαΐδη, μέλος του Συμβουλίου της Αποστολής των Πόλεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Πρόεδρο της Ομάδας «Climate City Contracts and Mission Labels».

Ακολούθησε συζήτηση και βράβευση των συντονιστών ομάδων εργασίας της «Σύμβασης της Λεμεσού για το Κλίμα».