Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Λεμεσος

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοίνωσε ότι σήμερα, 21 Μαρτίου 2024, έλαβε με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και αίσθημα ευθύνης, το «EU Mission Label», την πιστοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στρατηγική και το πλάνο μας της μετάβασης της Λεμεσού σε κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2030!

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Το «EU Mission Label», Σήμα Αποστολής της ΕΕ, είναι ένα σημαντικό ορόσημο, γιατί πέρα από την αναγνώριση διευκολύνει την πρόσβαση σε δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης στην πόλη μας.

Η απονομή του «EU Mission Label» στον Δήμο Λεμεσού αποτελεί αναγνώριση της επιτυχημένης ανάπτυξης της «Σύμβασης Λεμεσού για το Κλίμα», η οποία περιγράφει το συνολικό όραμα του Δήμου Λεμεσού για κλιματική ουδετερότητα και περιλαμβάνει σχέδιο δράσης και επενδυτική στρατηγική.

Ο Δήμος Λεμεσού κατάρτισε την Σύμβαση Λεμεσού για το Κλίμα σε συνεργασία με δεκάδες φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, και εκατοντάδες επιστήμονες, επαγγελματίες και πολίτες. 

Τον Νοέμβρη του 2023 ο Δήμος Λεμεσού υπέβαλε την σύμβαση του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εξετάστηκε με τη στήριξη εμπειρογνωμόνων, μεταξύ άλλων, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC). Μετά από θετική αξιολόγηση, απονέμεται σήμερα 21 Μαρτίου 2024 στον Δήμο Λεμεσού το «EU Mission Label»: αναγνώριση της δουλειάς που έγινε, ενθάρρυνση συνέχισης, διευκόλυνση χρηματοδότησης και πρόκληση υλοποίησης.

Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί σε εκδήλωση ενημέρωσης και εορτασμού στις 27 Μαρτίου, 2024 στις 18:00 στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης κατά την οποία θα συζητήσουμε τις προοπτικές και τα σχέδια για μια κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη Λεμεσό μέχρι το 2030. Για την συμμετοχή σας εγγραφείτε εδώ https://forms.gle/AhjGzUJKdWXPfXdB6

EU MISSION LABEL Λεμεσός