Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ευκολότερη διαχειριση των θεμάτων υγείας για τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις όπως ο σακχαρώδη διαβήτης αλλά και για τους ιατρούς φέρνουν τα ειδικά μητρώα που δημιουργούνται από τον ΟΑΥ.

Ο ΟΑΥ έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο τη συγκεκριμένη διαδικασία από την οποία εντοπίζονται μέσα από το σύστημα πληροφορικής ασθενείς με συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας. Σε αυτούς τους ασθενείς τοποθετείται ειδική σήμανση ούτως ώστε να τροποποιούνται ανάλογα οι υπηρεσίες που τους παρέχονται αλλά και οι ίδιοι οι θεράποντες ιατροί να μπορούν να τους εντοπίζουν και διαχειρίζονται πιο εύκολα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», η Ανώτερη Λειτουργός του ΟΑΥ, Μόνικα Κυριάκου ανέφερε πως, «στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας έχουμε ολοκληρώσει τέσσερα μητρώα για χρόνιες παθήσεις και τώρα είμαστε στη διαδικασία ολοκλήρωσης του πέμπτου που αφορά τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη».

Συγκεκριμένα, αυτό το μητρώο θα αρχίσει τη λειτουργία του περί τα τέλη Απριλίου με το σύστημα πληροφορικής να εντοπίζει τους ασθενείς αυτούς και θα τους εντάσσει σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες.

Όπως είπε η κ. Κυριάκου υπάρχει προγραμματισμός να συνεχίσουν και για άλλες ομάδες ασθενών τις οποίες δεν έχουν ακόμη καθορίσει καθώς γίνονται τώρα οι σχετικές συζητήσεις.

Δικαιούχοι χωρίς πρόσβαση στο ΓεΣΥ

Αναφορικά με τους δικαιούχους οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στο ΓεΣΥ η κ. Κυριάκου είπε ότι έχουν εντοπίσει ένα σημαντικό αριθμό δικαιούχων που δεν έχει ενεργοποιήσει το προφίλ του στο σύστημα πληροφορικής.

Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν την ενημέρωση που υπάρχει στον φάκελο τους όσον αφορά τις υπηρεσίες που λαμβάνουν από το σύστημα.

Για να μπορούν να διαχειριστούν τα ζητήματα αυτά, είπε η κ . Κυριάκου, θα ενεργοποιήσουν περί τα τέλη Απριλίου μια νέα διαδικασία στην οποία οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν πλέον μηνύματα για το φάκελο τους.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία που ισχύει σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα συνεχιστεί κανονικά.