Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Την ιστορική βαρύτητα της επετείου της 25ης Μαρτίου και τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική επανάσταση εμφύσησε τα ιδεώδη της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, ανέδειξε ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλειος Πάλμας, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία παρέστη.

«Τιμούμε σήμερα την ελληνική επανάσταση του ’21, του πρώτου επιτυχημένου εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος της Ευρώπης που οδήγησε στη συγκρότηση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους», ανέφερε ο κ. Πάλμας.

Όπως είπε ο ίδιος, «η ελληνική επανάσταση του ‘21 αποτέλεσε σημείο καμπής της ευρωπαϊκής ιστορίας», εμφυσώντας «τον αέρα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης στους υπόδουλους λαούς» και «οδηγώντας στην κατάρρευση των μοναρχικών αυτοκρατοριών και στη δημιουργία των εθνών κρατών».

«Σήμερα, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της αναγγελίας του θεοστάλτου μηνύματος της γέννησης του Θεανθρώπου, ο απανταχού Ελληνισμός γιορτάζει την ελληνική παλιγγενεσία», συμπλήρωσε.

«Αποδίδουμε ύψιστη τιμή στους Έλληνες και τις Ελληνίδες οι οποίοι υψώνοντας το λάβαρο της Επανάστασης ορκίσθηκαν 'ή ταν ή επι τας' και ενίκησαν υπέρ πίστεως και πατρίδος», κατέληξε ο Υπουργός Άμυνας, αποδίδοντας θερμά συγχαρητήρια στην ελληνική Πολιτεία και τις Ένοπλες Δυνάμεις για την παρέλαση.