Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στην απελευθέρωση 41 λαγών προχώρησε σήμερα το κίνημα «Ενεργοί Πολίτες - Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών», σε συνεργασία με την Υπηρεσία Θήρας, από το εκτροφείο που διαχειρίζεται το κίνημα στο Φρέναρος.  

Από την επιχείρηση πιάστηκαν συνολικά 41 λαγοί. Εντός του χώρου υπήρχαν και άλλοι λαγοί όπου δεν καταφέραμε να πιαστούν, όπως αναφέρει το κίνημα. Στους λαγούς τοποθετήθηκαν ενώτια και σε αριθμό από αυτούς τοποθετήθηκαν ειδικοί πομποί από την Υπηρεσία Θήρας, για σκοπούς έρευνας και παρακολούθησης.  

Οι 30 από τους λαγούς απελευθερώθηκαν στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου/Πόλις, σε συνεργασία με τοπικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους, με την παρουσία και τη συνεργασία της Υπηρεσίας Θήρας, ενισχύοντας έτσι δυναμικά τους βιότοπους των τριών αυτών επαρχιών. 

Πέντε λαγοί παραχωρήθηκαν σε άλλα δύο εκτροφεία Κυνηγετικών Συλλόγων της Επαρχίας Λευκωσίας στο Πέρα Χωριό Νήσου και στο Λυθροδόντα δια μητρικό πληθυσμό και έξι παρέμειναν για ενίσχυση του τοπικού μητρικού πληθυσμού στο εκτροφείο. 

«Υπόσχεση μας η τροφοδότηση λαγών και στις άλλες δύο επαρχίες σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς επίσης και η συνεχείς προσφορά με σκοπό την διαχείριση, την  ανάπτυξη και αναζωογόνηση της πανίδας του τόπου μας», προσθέτει το κίνημα. 

Παράλληλα εκφράζονται ευχαριστίες στον Υπουργό Εσωτερικών, την Υπηρεσία Θήρα, στους εκτροφείς του Κινήματος, στις Επαρχιακές επιτροπές για την συνεργασία και κατανομή των λαγών, καθώς στους τοπικούς Κυνηγετικούς συλλόγους για την συμβολή τους στις απελευθερώσεις.