Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος

Τα όσα τεκταίνονται εδώ και σχεδόν τρεις εβδομάδες αναφορικά με την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ αναφέρθηκε στην ομιλία του μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος, κάνοντας λόγο για επίορκους μοναχούς.

«Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στα όσα φοβερά και εμετικά βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε ορισμένους επίορκους μοναχούς, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν στάθηκαν στο ύψος τους και με τις παρεκτροπές τους σκανδαλίζουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας και δίδουν δυστυχώς την ευκαιρία σε εκείνους που λέγουν πως είναι τάχα Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ενώ στην πραγματικότητα είναι οι χειρότεροι εχθροί της» είπε ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας. 

Σχολίασε και τις διαρροές που φαίνεται να γίνονται και από τις δύο πλευρές οι οποίες όπως τόνισε συμβάλουν στην κατεδάφιση της εκκλησίας. Και διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία έχει τους μηχανισμούς και τη δύναμη να επιτύχει την αυτοκάθαρσή της και να θεραπεύσει τις πληγές της.

«Στην κατεδάφιση αυτή, συμβάλλουν δυστυχώς και οι αντιμαχόμενοι στην υπόθεση κληρικοί που καθημερινά τροφοδοτούν τα Μέσα Ενημέρωσης με νέες σκανδαλώδεις πληροφορίες του δαιμονικού αυτού σκανδάλου που συνταράσσει την Εκκλησία μας», ανέφερε.

Στους ποινικούς ανακριτές

Την ίδια ώρα τα όσα ανέφεραν μέσα από ανακοίνωση τους οι δικηγόροι των δυο μοναχών που εμπλέκουν στην παρακολούθηση τους και μέλος της Κυπριακής υπηρεσίας πληροφοριών αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να απασχολήσει την Τρίτη τους δυο ποινικούς ανακριτές. 

Μάλιστα δεν αποκλείεται εντός της ερχόμενής εβδομάδας το πρόσωπο που αναφέρεται στην ανακοίνωση να κληθεί από τους ποινικούς ανακριτές για κατάθεση.