Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον της ανακριτικής επιτροπής της Ιεράς Συνόδου οι μοναχοί της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, οι οποίοι φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο που συνταράσσει Εκκλησία και κοινή γνώμη. 

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δυο μοναχοί δεν παρουσιάστηκαν χθες ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, λόγω του μεγάλου όγκου του μαρτυρικού υλικού που έχει ήδη ενώπιον της προς μελέτη η Επιτροπή, η οποία επιφυλάχθηκε να τους καλέσει την ερχόμενη εβδομάδα. 

Στην κατεύθυνση των αστυνομικών ερευνών, πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν πως οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες βρέθηκαν τόσο πριν από δύο ημέρες όσο και ξανά σήμερα το πρωί, στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας, και ενώπιον των ανακριτών οι οποίοι διερευνούν τις καταγγελίες των δύο εναντίον του Μητροπολίτη Ταμασού, για απαγωγή, εκβιασμό, απειλές, και εξαναγκασμό σε υπογραφή ψευδών παραδοχών για οικονομικά αδικήματα και σεξουαλικής φύσεως πράξεις.

Οι δύο παρουσιάζονται να έθεσαν ενώπιον των ανακριτών έγγραφα αλλά και φωτογραφικό υλικό, για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους.

Σε πλήρη εξέλιξη και οι έρευνες της αστυνομίας, σχετικά με τις καταγγελίες εναντίον των ίδιων των μοναχών.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται και το οπτικοακουστικό υλικό από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της Μονής, μέρος του οποίου είδε και το φως της δημοσιότητας. 

Οι δικηγόροι των μοναχών τοποθετήθηκαν σήμερα για τη διαρροή ήχου κατά τις εξομολογήσεις στη Μονή. 

«Σας ενημερώνουμε ότι οι ρητές οδηγίες που είχαν δοθεί στην υπεύθυνη εταιρεία... ήταν όπως ο ήχος παρέμενε απενεργοποιημένος σε μόνιμη βάση. Ως εκ τούτου δεν τίθετο θέμα εμπιστευτικότητας ή άλλης παρατυπίας, καθώς το ηχητικό μέρος του συστήματος θα παρέμενε επί μονίμου βάσεως αδρανές», αναφέρουν οι δικηγόροι.

Όπως τονίζουν οι δικηγόροι των μοναχών, το ηχητικό μέρος ενεργοποιήθηκε παράνομα και παράτυπα εξ αποστάσεως, γι` αυτό και έχει γίνει σχετική καταγγελία στην αστυνομία.