Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ωδσ

Εκπρόσωποι από 40 και πλέον χώρες θα φιλοξενηθούν την ερχόμενη Πέμπτη 21 η Μαρτίου στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα με σκοπό τον επιχειρησιακό συντονισμό για τη μεταφορά δια θαλάσσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ο υπουργός εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος προσερχόμενος το πρωί στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα εξεταστούν τα επόμενα επιχειρησιακά βήματα της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια».

Ο κ. Κόμπος κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, στην έναρξη του οποίου συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο υπουργός εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν, ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πρόοδο υλοποίησης του «Αμάλθεια» και σημείωσε το αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον για το Αμάλθεια.

Αναβολή απόπλου λόγω καιρού

Αναβολή για μετά την Τετάρτη λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών πήρε ο απόπλους από το λιμάνι της Λάρνακας του πλοίου Jennifer με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας. Στο εμπορικό πλοίο έχουν φορτωθεί πέραν των 400 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία έχει περάσει από τους εξονυχιστικούς και ισραηλινού κλιμακίου.

Το εμπορικό πλοίο, στο οποίο έχουν φορτωθεί και ανυψωτικά μηχανήματα για εκφόρτωση των προμηθειών στην προσωρινή πλατφόρμα που έχει κατασκευαστεί στον θύλακα, θα συνοδεύει κατά τη διάρκεια της ρότας του και υποστηρικτικό σκάφος.

Το Βέλγιο, χώρα η οποία ασκεί την ευρωπαϊκή προεδρία το τρέχον εξάμηνο, εξέφρασε την πρόθεση όπως συμμετάσχει ενεργά στην πρωτοβουλία «Αμάλθεια», όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρο στην χθεσινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη στο περιθώριο της συνάντησης της Αιγύπτου – Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κάιρο.