Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Μεξικο

Εκατοντάδες πολίτες, όλων των ηλικιών, διεκδίκησαν στο Μεξικό το δικαίωμα στον ύπνο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου.

Βγήκαν λοιπόν στο εμβληματικό Μνημείο της Επανάστασης της πόλης και εξοπλισμένοι με στρώματα γυμναστικής, μάσκες ύπνου και μαξιλάρια ταξιδιού ξάπλωσαν με στόχο ο ύπνος να θεωρηθεί βασική προϋπόθεση υγείας και ευεξίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρο Ύπνου και Νευροεπιστημών και τη Μεξικανική Εταιρεία για τη Διερεύνηση της Ιατρικής και του Ύπνου (SOMIMS), ενώ στη διάρκειά της, οι διοργανωτές έδιναν από σκηνής συμβουλές στους συμμετέχοντες για καλό ύπνο, και τους καθοδηγούσαν στον διαλογισμό.

Οι μισοί Μεξικανοί αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου

Σχεδόν οι μισοί Μεξικανοί φέρονται να αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού, την ώρα που το Μεξικό κατεγράφη ως η πιο υπερεργατική χώρα στον κόσμο σε έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης του 2019, η οποία συνέκρινε τις ώρες εργασίας μεταξύ δεκάδων χωρών του πλανήτη.

Ο Oscar Sanchez Escandon, διευθυντής της εκδήλωσης και πρόεδρος της SOMIMS, δήλωσε ότι η εκδήλωση είχε σκοπό να αναδείξει την «ανισότητα στον ύπνο» σε όλο τον κόσμο. Όπως δήλωσε σχετικά: «Ζούμε σε μια κοινωνία γεμάτη οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές δεσμεύσεις, όπου όλα έχουν σημασία εκτός από την ξεκούραση. Αυτό μπορεί να έχει ισχυρό αντίκτυπο στην υγεία».

Πηγή: ethnos.gr