Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξτυ

Στο στόχαστρο των Ουκρανών για τρίτη μέρα βρίσκεται η πόλη Μπέλγκοροντ από αέρος με πολλούς κατοίκους να σπεύδουν στα καταφύγια.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε ουκρανικό πυραυλικό πλήγμα όπως ανακοίνωσε το Σάββατο (16/3) ο περιφερειακός κυβερνήτης, την ώρα που οι Ρώσοι συνεχίζουν να προσέρχονται στις κάλπες, στο πλαίσιο της 3ήμερης εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του προέδρου της χώρας, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να μην έχει αντίπαλο.

Πληροφορίες θέλουν τους Ουκρανούς να προσπαθούν να πραγματοποιούν χερσαίες επιθέσεις σε ρωσικές περιοχής με τη Μόσχα να δηλώνει ότι τους απωθεί.

Σε ανακοίνωση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, ο Βιατσεσλάφ Γκλάντκοφ, δήλωσε ότι νεκροί είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα. Ο άνδρας έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε το φορτηγό του και η γυναίκα σκοτώθηκε σε χώρο στάθμευσης. Ο γιος της γυναίκας αυτής τραυματίστηκε σοβαρά και οι γιατροί «παλεύουν να τον κρατήσουν στη ζωή». Δύο ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η πόλη επλήγη από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από σύστημα Vampire. Ο ίδιος δήλωσε ότι οχήματα και κτίρια υπέστησαν ζημιές στο Μπέλγκοροντ και τα γύρω χωριά.

Οι σειρήνες που προειδοποιούν για επικείμενη αεροπορική επίθεση ηχούν σχεδόν καθημερινά στην πόλη Μπέλγκοροντ της νότιας Ρωσίας, θυμίζοντας στους κατοίκους, που σπεύδουν να προστατευθούν, ότι ο πόλεμος που μαίνεται στη γειτονική Ουκρανία αποτελεί πραγματικότητα και γι’ αυτούς.

Συγκριτικά με την καταστροφή στο μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας, τα ρωσικά εδάφη είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστα.

Το Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ βόρεια των συνόρων, είναι η βασική εξαίρεση, μια υπενθύμιση ότι δεν μπορούν όλοι οι πολίτες να προστατευτούν από τη σύγκρουση.

Ο Βλαντίμιρ Σελεζνιόφ, συνταξιούχος που έζησε την πυραυλική επίθεση στην οδό Πλεχάνοφ στις 15 Φεβρουαρίου στην οποία επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να συνηθίσει κανείς τον κίνδυνο.

«Φυσικά, η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά ζούμε κοντά στα σύνορα. Θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι συνηθίσαμε σε αυτό», δήλωσε στο Reuters, το οποίο επισκέφθηκε την πόλη, στην οποία σπάνια έχουν πρόσβαση διεθνή μέσα ενημέρωσης.