Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ηφγφγψ

Σε σήριαλ με πολλά επεισόδια, με την κοινωνία να παρακολουθεί με αγωνία και κομμένη την ανάσα τα όσα λέγονται και ακούγονται, εξελίσσεται το «ιερό» σκάνδαλο στη Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι. Διάλογοι βίντεο και έγγραφα συνθέτουν το σκηνικό των διαρροών με τους πολίτες να δέχονται το ένα σοκ μετά το άλλο.

Στο αρχηγείο Αστυνομίας χθες το μεσημέρι τρείς μοναχοί, αλλά και η γυναίκα που διακρίνεται σε βίντεο να δέχεται χτύπημα με ζώνη από μοναχό.

Στο παζλ της υπόθεσης που εδώ και δέκα μέρες ταρακουνά συνθέμελα την Εκκλησία της Κύπρου, προστέθηκαν οι καταγγελίες των δικηγόρων των μοναχών αλλά και της γυναίκας που παρουσιάζεται σε βίντεο να δέχεται χτύπημα από μοναχό με το ζωνάρι του, ότι δέχθηκαν πιέσεις το στο αρχηγείο αστυνομίας στα πλαίσια των ερευνών για την αυτεπάγγελτη έρευνα που διατάχθηκε.

Αρμόδια πηγή τόνισε στον ΑΝΤ1 πως καμία πίεση δεν ασκήθηκε. Ενώ μέσα από την κατάθεση της γυναίκας που δημοσιοποιήθηκε φαίνεται να δηλώνει στους ανακριτές πως δεν επιθυμεί να μαρτυρήσει ή να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου για το περιστατικό με το μοναχό και επανέλαβε ότι το βίντεο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν το αναγνωρίζει.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα οι έρευνες των ανακριτών συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Δεκάδες έγγραφα και καταθέσεις έχουν τεθεί υπό το μικροσκόπιο τους όπως και υλικό από κλειστά κυκλώματά παρακολούθησης.

Δουλειά έχουν πιάσει και οι ποινικοί ανακριτές με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι την ερχόμενη Τρίτη θα καλέσουν ενώπιον τους και τους πρώτους μάρτυρες, με στόχο να διακριβωθεί η εμπλοκή ή όχι αστυνομικών που ήταν εκτός καθήκοντος κατά την παραλαβή του χρηματοκιβωτίου με τις 800 χιλιάδες ευρώ από τη Μονή του Οσίου Αββακούμ, και τη μεταφορά του στη Μητρόπολη Ταμασού.