Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γκαλερι

Στο στόχαστρο των Διωκτικών Αρχών βρέθηκε γκαλερί στη Λεμεσό, μετά από πληροφορίες ότι λειτουργούσε ως βιτρίνα για ξέπλυμα χρήματος.

Η γκαλερί τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση και χθες δόθηκε το πράσινο φως για την πραγματοποίηση εφόδου από τους αστυνομικούς του ΟΠΕ, και τη σύλληψη υπόπτων

«Δύο άτομα εντοπίστηκαν να βρίσκονταν σε όχημα σταθμευμένο εξωτερικά ενός υποστατικού. Προχωρήσαμε σε έρευνα όπου στην κατοχή ενός 34χρονου συνοδηγού εντοπίστηκαν, 17 φάκελοι με συνολικό χρηματικό ποσό €161,425. Στην γκαλερί, εντοπίστηκαν €706,300, $22,539, £1,375 στερλίνες, δύο μηχανές καταμέτρησης χαρτονομισμάτων,άδειοι χάρτινοι φάκελοι. Από έρευνα γύρω στις 106 χιλιάδες τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήριο. Ακολούθως έρευνα στο υποστατικό που μέσα ήταν ένα 41χρονος όπου εκεί προχωρήσαμε σε έρευνα. Από έρευνα εντοπίστηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 700 χιλιάδες και άλλα ποσά 22 χιλιάδες δολάρια και 1.320 στερλίνες», σημείωσε ο κ. Ανδρέου.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία του 34χρονου εντοπίστηκαν €815, κινητά τηλέφωνα και άδειοι χάρτινοι φάκελοι που φαίνεται να χρησιμοποιούνταν για τη συσκευασία των χρημάτων.

Οι δύο ύποπτοι από τη Ρωσία, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού όπου αποφασίστηκε η επταήμερη κράτηση τους.

Ο δικηγόρος τους δεν έφερε ένσταση στην κράτηση τους σημειώνοντας πως είναι στη διάθεση της Αστυνομίας και ότι στο τέλος θα αποδειχθεί η αθωότητα τους.

Εναντίον των δυο υπόπτων διερευνώνται: «τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της παράνομης κατοχής περιουσίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες»

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος του 41χρονου δήλωσε στο δικαστήριο ότι έχει πρόβλημα υγείας και ζήτησε να μεταφερθεί σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο για εξετάσεις.