Τηλεόραση Ραδιόφωνο
p0[

Ο Χασάν Χαν, γιατρός στο επάγγελμα, περιέγραψε όσα συνέβησαν σε πτήση στην οποία επέβαινε, από το Αμμάν της Ιορδανίας με προορισμό το Λονδίνο.

Ενώ βρισκόντουσαν ήδη δύο ώρες στον αέρα, το πλήρωμα του αεροσκάφους άρχισε να καλεί για γιατρό, θυμάται ο ίδιος.

Ο 28χρονος Χαν ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Basildon του Essex καθώς σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς τη μεριά του πιλοτηρίου, είπε πως αντίκρισε μία έγκυο —της οποίας είχαν σπάσει τα νερά— ξαπλωμένη στο πάτωμα.

Ο νεαρός γιατρός τη βοήθησε να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το 75ο βρέφος που γεννιέται σε εμπορική πτήση, όπως του αποκάλυψαν οι αεροσυνοδοί.

«Είπα στις αεροσυνοδούς τι εξοπλισμό χρειαζόμουν… αλλά φυσικά τίποτα απ’ αυτά δεν υπήρχε στο αεροπλάνο».

Ο ίδιος είπε πως το αεροπλάνο έκανε έκτακτη προσγείωση στην Ιταλία προκειμένου η 38χρονη γυναίκα και το μωρό της να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

«Στην πραγματικότητα άργησα στη βάρδια μου λόγω αυτής της εκτροπής, αλλά ευτυχώς εντυπωσιάστηκαν πολύ (οι συνάδερφοι) και ήθελαν πλήρη ενημέρωση», δήλωσε ο Χαν, ο οποίος είναι γιατρός εδώ και τέσσερα χρόνια.

«Ο σύμβουλός μου με συνεχάρη και είπε ότι ήταν πολύ καλή δουλειά… Συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό ήταν μόνο αφού είχα την ευκαιρία να τα επεξεργαστώ όλα» δήλωσε ο ίδιος.

Τοκετός μέσω διερμηνέα

Ο Χαν είπε ότι η 38χρονη από την Ιορδανία δεν μιλούσε αγγλικά και ένα άλλος επιβάτης έπρεπε να μεταφράζει κατά τη διάρκεια του τοκετού.

«Είπα στις αεροσυνοδούς τι εξοπλισμό χρειαζόμουν – ο οποίος θα περιελάμβανε μια μάσκα οξυγόνου σε μέγεθος νεογνού, έναν σφιγκτήρα για τον ομφάλιο λώρο και ένα στηθοσκόπιο – κανένα από αυτά δεν υπήρχε στο αεροπλάνο, φυσικά», δήλωσε ο γιατρός, ο οποίος δεν χρησιμοποίησε παρά μόνο πετσέτες κατά τη διάρκεια του τοκετού.

«Ήταν αρκετά αγχωμένη για την όλη κατάσταση, αλλά, μέσω του διερμηνέα, κατάφερα να την καθησυχάσω λέγοντά της ότι έχω κάποια εμπειρία με νεογέννητα».

Η οικογένεια της 38χρονης επικοινώνησε μαζί με τον Χαν από το νοσοκομείο προκειμένου να τον ενημερώσει ότι τόσο η ίδια, όσο και το μωρό είναι καλά στην υγεία τους.

«Ήταν τεράστια η ανακούφιση, ένας θετικός επίλογος της όλης κατάστασης» είπε ο Χαν.

 

Πηγή: in.gr