Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καρναβαλι

Κυριακή της Απόκρεω και η Κύπρος... καρναβαλίζεται απ` άκρη σ` άκρη. «Ποιο Ρίο, ποια Πάτρα, ποια Λεμεσός. Μόνο Αγλαντζιά» το σύνθημα που κυριάρχησε στην παρέλαση της πρωτεύουσας. Σε ουρά χιλιομέτρων οι μικροί καρναβαλιστές στην παιδική παρέλαση της Λεμεσού. Το έριξαν στο χορό και οι καρναβαλιστές της Λάρνακας.

Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Αγλαντζιά

Στους ρυθμούς του καρναβαλιού ξεφάντωσε και φέτος η Αγλαντζιά. Η Λεωφόρος Κερυνείας κατακλίστηκε από 58 αποκριάτικα άρματα, από χιλιάδες καρναβαλιστές και από ακόμη περισσότερους θεατές, οι οποίοι έπνιξαν την Αγλαντζιά με σερπαντίνες, αφρούς και κομφετί, χορεύοντας παράλληλα στους ρυθμούς των ημερών.

 Από το καρναβαλίστικο ξεφάντωμα δεν θα μπορούσε να λείπει και το έθιμο του «χαρτοπόλεμου» με τους μικρούς ταραξίες να πετάνε χαρτάκια σε όσους περνούσαν από μπροστά τους.

Στην Αγλαντζιά βρέθηκε και μεγάλη μερίδα από τα πρόσωπα της πολιτικής ζωής της Κύπρου.

Υπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι, και υποψήφιοι, στις επερχόμενες εκλογές άφησαν για λίγο τα κοστούμια της σοβαρότητας και φόρεσαν αυτά του ξεφαντώματος.

 

Εντυπωσιακή η παιδική παρέλαση στη Λεμεσό

Οι μικροί καρναβαλιστές είχαν σήμερα την τιμητική τους στη Λεμεσό, με πλήθος κόσμου να παίρνει θέση από νωρίς, κατά μήκος του παραλιακού δρόμου και μέχρι το παλιό λιμάνι, για να τους απολαύσει.

Γύρω στις 11:30 , οι μικροί μασκαράδες αλλά και οι μεγάλοι που έλαβαν μέρος στην παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση της Λεμεσού, ξεκίνησαν να παρελαύνουν από τα φώτα τροχαίας του Δημόσιου Κήπου και κατέληξαν στον δεύτερο χώρο στάθμευσης του Μόλου.

Ευφάνταστες στολές, πολύχρωμα μακιγιάζ και μπόλικη λάμψη έδωσαν μια χρωματιστή νότα στο παραλιακό μέτωπο.

Της παιδικής παρέλασης προπορευόταν «Το κόσμημα της Μεσογείου», η Βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού, με το εντυπωσιακό άρμα και το υπέρλαμπρο φόρεμα.

Πρωτοπόρες όπως πάντα οι Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, αλλά και οι Μαζορέτες Λεμεσού, χάρισαν ένα υπέροχο θέαμα με τις φιγούρες και τα χορευτικά τους.

Παιδάκια ντυμένα κλόουν, πρόβατα, καραμέλες, τικ τοκερς, χταπόδια  γλειφιτζούρια, εσκιμώοι, βίκιγκς, στρουμφάκια, πεταλούδες, ντομάτες και μελιτζάνες, σκόρπισαν χαμόγελα και εισέπραξαν χειροκροτήματα και μπόλικο χαρτοπόλεμο!

Οι γονείς το διασκέδαζαν εξίσου, καθώς απολάμβαναν στιγμές ξεγνοιασιάς με τα παιδάκια τους.

Η παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση στη Λεμεσό, με 62 ομάδες και περισσότερους από τρεις χιλιάδες συμμετέχοντες, διήρκησε περίπου τρεις ώρες.

 

Και η Λάρνακα σε ρυθμούς καρναβαλιού

Η καθιερωμένη πλέον παρέλαση της Κυριακής της Απόκρεω πραγματοποιήθηκε το απόγευμα με τους καρναβαλιστές να πορεύονται επί της λεωφόρου Αθηνών στο παραλιακό μέτωπο των Φοινοικούδων.

Στην καρναβαλίστικη παρέλαση συμμετείχαν ομάδες από Οργανωμένα Σύνολα, Πολιτιστικούς Ομίλους,  Νηπιαγωγεία και Σχολεία της πόλης, Σχολές Χορού και Γυμναστικής και Καλλιτεχνικά Εργαστήρια.

Πειρατές, σούπερ ήρωες αλλά και ψηφοφόροι έκλεψαν την παράσταση.

Μικροί και μεγάλοι μασκαρεμένοι έγιναν ένα, χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν.

 

Καρναβαλίστικη παρέλαση και στη πλατεία της Χλώρακας

Δεκάδες καρναβαλιστές, πεζοπορες ομάδες, μαζορετες και κανταδόροι, διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Ιδιαίτερα χαρούμενα ήταν τα παιδιά, που είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς αμφίεσης.

Η εκδήλωση περιελάβανε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια και συναυλία με την Ρενέ Αγέρη.