Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Έπιασαν δουλειά οι ανακριτές της υποδιεύθυνσης διερεύνησης οικονομικού εγκλήματος της αστυνομίας, σχετικά με την οικονομική πτυχή των σκανδάλων που σούουν συθέμελα την Εκκλησία της Κύπρου τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Για σχεδόν τρείς ώρες οι ανακριτές λάμβαναν χθες το βράδυ κατάθεση από τον Μητροπολίτη  Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, στο γραφείο του στην έδρα της Μητρόπολης, στο Πολιτικό.

Η κατάθεση ήδη μελετάται στη βάση και των όσων ανέφερε ο Μητροπολίτης Ταμασσού γύρο από την υπόθεση που αφορά στην ιερά μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Η ποινική διερεύνηση άρχισε αφού λήφθηκε σχετική καταγγελία, στον απόηχο της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου, χθες, η οποία αποφάσισε την παραπομπή δύο μοναχών της μονής στο Συνοδικό Δικαστήριο.

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι των δύο μοναχών τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στην υπόθεση, με ανακοίνωση υποστηρίζουν ότι οι δυο επισκέφθηκαν χθες αστυνομικούς σταθμούς, για να προβούν σε καταγγελία, κάτι το οποίο δεν έγινε, όπως υποστηρίζουν, εφικτό, επειδή τους έδιωχναν.

Οι ισχυρισμοί, ωστόσο, διαψεύδονται από πλευράς του αρχηγείου αστυνομίας.

Τα όσα σοβαρά αποκαλύπτονται από διάφορες πηγές αναφορικά με την συγκεκριμένη μονή, στο Φτερικούδι, η οποία έχει κλείσει με οδηγίες του οικείου Μητροπολίτη, απαιτούν πλήρη διερεύνηση για να διαπιστωθεί ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, τονίζει ο επικεφαλής του τομέα δικαιοσύνης του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται αρχές της άλλης εβδομάδας να έχουν έτοιμη την λίστα των προσώπων που θα κληθούν για κατάθεση ενώ μελετώνται και αρκετά έγγραφα τα οποία παραλήφθηκαν χθες το βράδυ από το γραφείο του Μητροπολίτη Ταμασσού.