Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γενικο νοσοκομειο λεμεσου

Από την έφεση κατά της πρωτόδικης καταδίκης του ογδοντα-δυάχρονου, σε ποινή φυλάκισης τριάντα μηνών, θα εξαρτηθεί η εξέλιξη της υπόθεσης, η οποία έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, καθώς ο ίδιος ο ηλικιωμένος παραμένει υπό νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Στο στάδιο αυτό, Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας δεν συναινούν με την εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αναστολή της ποινής, στη βάση του δικαιώματος που του δίνει το Σύνταγμα.

Όπως εξηγούσαν στον ΑΝΤ1 νομικοί κύκλοι, θα πρέπει, με βάση και την πρόνοια του Συντάγματος περί διάκρισης των εξουσιών, να αφεθεί η δικαστική εξουσία, η μόνη που έχει δικαίωμα να επιβάλλει ποινές φυλάκισης, να κρίνει στο πλαίσιο της ιεραρχίας της, άρα επί της έφεσης την οποία αναμένεται να καταχωρήσει η δικηγόρος του ηλικιωμένου.

«Ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, των οποίων η σύμφωνος γνώμη είναι απαραίτητη για να δοθεί προεδρική χάρη σε αυτό το συγκεκριμένο χρονικό στάδιο δεν συμφωνούν με την απονομή χάριτος και για το λόγο αυτό είμαστε σε αναμονή αυτή τη στιγμή» είπε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου.

Ο 82χρονος νοσηλεύεται για δεύτερη ημέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μετά από αδιαθεσία και πόνο στο στήθος που ένιωσε χθες, στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης, και μόλις ενημερώθηκε ότι η εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είχε την επιδιωκόμενη ανταπόκριση.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετέφερε τη διαφωνία του στον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα για αυτή τους την απόφαση την οποία και σέβεται και θεωρεί ότι συντρέχουν ανθρωπιστικοί λόγοι που καθιστούν αιτιολογημένη την απονομή χάριτος.

Ο 82χρονος καταδικάστηκε από το τριμελές Κακουργιοδικείο, αφού παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε επί σκοπώ πρόσωπο που είχε βρει εντός της περιουσίας του στην Άλασσα, επειδή τον εξέλαβε ως απειλή, και θεώρησε πως επρόκειτο να κλέψει καλώδια ρεύματος.

«Έχουμε μια διαφωνία με τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, αλλά είμαστε σε επαφή να δούμε τα επόμενα εικοσιτετράωρα πως θα εξελιχθεί το όλο θέμα», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι η Νομική Υπηρεσία θα συγκατατεθεί ώστε η έφεση να εκδικαστεί το συντομότερο δυνατό και αναλόγως θα επανέλθει.