Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βασιλισσα Καρναβαλιου

Με την πανηγυρική είσοδο της Βασίλισσας του Καρναβαλιού, "Λεμεσός - Το Κόσμημα της Μεσογείου", την οποία ενσαρκώνει η Χριστιάνα Χαραλάμπους, άρχισαν και επίσημα από χθες, Τσικνοπέμπτη, οι δεκαήμερες πλέον καρναβαλίστικες εκδηλώσεις στη Λεμεσό. Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, με εντυπωσιακές αποκριάτικες ενδυμασίες, τίμησαν με την παρουσία τους χθες το απόγευμα την πανηγυρική είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου και στην Πάφο, σηματοδοτώντας την έναρξη του Παφίτικου Καρναβαλιού.

Το αδιαχώρητο χθες το βράδυ στο κέντρο της Λεμεσού από μικρούς και μεγάλους που έσπευσαν για να παρακολουθήσουν την φαντασμαγορική είσοδο της Βασίλισσας του Καρναβαλιου μετά το ολοήμερο φαγοπότι που προηγήθηκε στα στενά της πόλης λόγω Τσικνοπέμπτης.

Εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν από νωρίς την Ανεξαρτησίας εν αναμονή της άφιξης της νέας Βασιλισσας του Καρναβαλιού, η οποία ξεκίνησε τη διαδρομή της από το Παττίχειο Θέατρο συνοδεία του Δημοτικού Συμβουλίου, των κανταδόρων, της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού, των μαζορέτων του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και των μαζορέτων Λεμεσού.

Η Βασίλισσα έφτασε με το ετυπωσιακό της άρμα που φέτος είναι διακοσμημένο με γαλαζομώβ ιππόκαμπους που φιλοτέχνησαν ο Ανδρέας Μαυρογένης και το studio 8.

Φορώντας ένα από τα εντυπωσιακά της φορέματα, τα οποία επιμελήθηκε φέτος η Κάλια Μονογιού, και ένα περίτεχνο καπέλο σε χρυσές αποχρώσεις η Βασίλισσα του Καρναβαλιού ανέβηκε στο βάθρο για τη στέψη με τον κόσμο να πανυγυρίζει υπό τους ήχους της φιλαρμονικής.

Ακολούθως η Βασίλισσα και η συνοδεία της παρέλασαν κατά μήκος της οδού Ανεξαρτησίας, ενώ στη σκηνή ανέβηκε ο Πασχάλης, ο οποίος τραγούδησε γνωστές επιτυχίες.

Τα πάρτι που στήθηκαν στη Λεμεσό συνεχίστηκαν μέχρι πρωίας.

Πανηγυρική είσοδος Βασιλιά Καρνάβαλου και γλέντι μέχρι πρωίας και στην Πάφο

Η είσοδος του Βασίλια Φαραώ  - και της συνοδείας της, έγινε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και με τη συνοδεία δεκάδων μαζορέτων και σχολών χορού της επαρχίας.

Το άρμα ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, και κατέληξε στην Πλατεία Κέννετυ, οπού οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με το αποκριάτικο γλέντι της Τσικνοπέμπτης, που περιλάμβανε μουσική σε καρναβαλίστικους ρυθμούς και μεγάλη συναυλία με τους Kings και τον Πάνο Καλίδη.

Η πλατεία Κέννετυ, κατακλύστηκε από κόσμο και η διασκέδαση με εκατοντάδες καρναβαλιστές κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πάφου θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες ενώ το Σάββατο 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση αρμάτων και ομάδων  στην λεωφόρο Γρίβα Διγενή.