Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαβεβαίωση

Στη συμφωνία ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ με την εταιρεία Microsoft αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Νικόδημος Δαμιανού κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους.

Η συμφωνία-πλαίσιο (Enterprise Agreement) έχει υπογραφεί με το Υφυπουργείο και αφορά την προμήθεια αδειών λογισμικού Microsoft 365 για 10.000 χρήστες του δημοσίου τομέα. Σύμφωνα με τον κ. Δαμιανού, αναμενέται να ανακοινωθούν επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Όπως εξήγησε, προνοούνται άδειες χρήσης για μία ευρεία σειρά σύγχρονων εργαλείων, όπως υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εργαλείων ασφαλούς συνεργασίας και διακίνησης εγγράφων, υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους, εργαλείων διαχείρισης έργων καθώς και εκπαιδεύσεων στελεχών.

«Πρόκειται για μία στρατηγική συμφωνία που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της αποδοτικότητας της δημόσιας υπηρεσίας, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο μίας σειράς ενεργειών που προγραμματίζουμε για τον εκσυγχρονισμό της εσωτερικής λειτουργίας της κρατικής μηχανής», είπε ο κ. Δαμιανού.