Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υπουργειο παιδειας

Ομόφωνη απόφαση για τη λήψη απεργιακών μέτρων την Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 και πραγματοποίηση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 11:00 έξω από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας έλαβαν οι επιτροπές των εκπαιδευτικών που στελεχώνουν τα υποστηρικτικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου, που είναι μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ.

Σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση, «σε συνεδρία των επίτροπων, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, συζητήθηκε το θέμα της μελλοντικής απασχόλησης των ήδη απασχολούμενων για πολλά έτη στα υποστηρικτικά εκπαιδευτικά προγράμματα του ΥΠΑΝ».

Η Υπουργός, όπως αναφέρουν οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις, «απέφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο θέμα συνέχισης της απασχόλησης των ήδη υπηρετούντων στα προγράμματα» και όπως επίσης, δήλωσε, «δεν αποδέχεται κανένα διάλογο με χρονοδιάγραμμα».

ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ σημειώνουν ότι «η όλη στάση της Υπουργού Παιδείας οδηγεί σε ροκάνισμα του χρόνου μέχρι τέλους της σχολικής χρονιάς για να μην υπάρχει δυνατότητα δυναμικών αντιδράσεων υπεράσπισης των θέσεων εργασίας». 

Ως εκ τούτου, «η Υπουργός δεν άφησε άλλη επιλογή για προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, οι οποίοι τα τελευταία δέκα χρόνια υπέστησαν εργασιακή εκμετάλλευση με την αγορά υπηρεσιών, καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και βιώσαν τον εργασιακό μεσαίωνα», καταλήγει η ανακοίνωση.