Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ργ

Για το παραδοσιακό τσίκνισμα ετοιμάζονται οι Κύπριοι.

Θεού θέλοντος και καιρού... επιτρέποντος, οι φουκούδες θα πάρουν αύριο κυριολεκτικά φωτιά, με το κρέας να έχει την τιμητική του.

Πόσο όμως θα κοστίσει το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης;

Ακριβότερα όπως πάντοτε τα αρνίσια παϊδάκια η τιμή των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 14-16 ευρώ το κιλό. Ακολουθεί η αρνίσια σούβλα στα 12 με 14 και το μοσχάρι με κόκκαλο, στα 10-11 ευρώ το κιλό.

Οικονομικότερη επιλογή η χοιρινή σούβλα, ενώ λουκάνικα και παστουρμάς πωλούνται στα 10-12 ευρώ το κιλό.

«Ο κόσμος αγοράζει παϊδάκια, πανσέτες χοιρινές, σουβλάκια, σιεφταλιά, λουκάνικα παστουρμά. Όλα στη σχάρα, αυτό είναι το τσίκνισμα όλα στη σχάρα», ανέφερε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης.

Η κίνηση στις κρεαταγορές είναι ακόμη μουδιασμένη και αναμένεται να κορυφωθεί αύριο το πρωί. 

«Πολύ λίγοι σήμερα είναι όλοι της τελευταίας στιγμής και για πρακτικούς λόγους θέλουν να ανάψουν τα κάρβουνα και μετά να περάσουν το κρέας», σημείωσε ο κ. Λειβαδιώτης.

Το μεγάλο στοίχημα για αύριο ωστόσο δεν είναι το τι θα φάνε οι Κύπριοι, αλλά εάν ο καιρός θα τους κάνει τη χάρη και θα τους επιτρέψει να ανάψουν τις φουκούδες.

«Οι περισσότεροι θα ανάψουν νομίζω, ιδιαίτερα αν γίνει το ψήσιμο πριν το μεσημέρι πριν τις 1 η ώρα δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα, στη συνέχεια στα ανατολικά και στα ορεινά αναμένουμε να έχουμε φαινόμενα μεμονωμένων βροχών και καταιγίδας», ανέφερε ο Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Μιχάλης Μούσκος.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 21 στα παράλια.