Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου, συμμετείχε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2024 μαζί με στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, στελέχη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και μέλη της Αστυνομίας σε συντονισμένη επιχείρηση για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και της παράνομης εργασίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία επιθεωρήθηκαν 2 εργοτάξια, 29 εργοδότες και 193 εργοδοτούμενοι. Κατά την επιθεώρηση εντοπίστηκαν 7 αδήλωτα άτομα και 12 περιπτώσεις προσώπων που εργάζονταν παράνομα. Για τις περιπτώσεις αυτές η Υπηρεσία Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας εφάρμοσε τις διαδικασίες για την έκδοση διοικητικών προστίμων και η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης προχώρησε σε συλλήψεις.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός, στόχος του Υπουργείου είναι η συνέχιση και η ενίσχυση των στοχευμένων επιθεωρήσεων για την πάταξη της αδήλωτης και της παράνομης εργασίας, για την προστασία των εργαζομένων και των εργοδοτών που σέβονται τα δικαιώματα και τιμούν τις υποχρεώσεις τους.

Ο Υπουργός υπογράμμισε, παράλληλα, την ευαρέσκειά του από τον επαγγελματισμό των στελεχών της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας, ενώ τόνισε την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα που θα καταφέρει να επιτύχει το Υπουργείο.

Πηγή: ΚΥΠΕ