Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Θεοχαρους Παπαδοπουλος

Στην οριστικοποίηση και επικύρωση των ψηφοδελτίων τους ενόψει ευρωεκλογών επικεντρώνονται τα κόμματα. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κλείσουν τα μέτωπα που παραμένουν ακόμη ανοικτά, κυρίως στα κόμματα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου.

Δεν διέψευσαν αλλά ούτε και επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για εκλογική συνεργασία ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και πρώην ευρωβουλεύτρια Ελένη Θεοχάρους.

Η πρώην πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, που μετά τις προεδρικές εκλογές ανέστειλε τη λειτουργία του, δέχθηκε πρόταση από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ να είναι μια εκ των έξι υποψηφίων του κόμματος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, όπως έγινε και στις προηγούμενες εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο το 2019.  

Ελένη Θεοχάρους και Νικόλας Παπαδόπουλος, συναντήθηκαν το πρωί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ για συνεννόηση και συντονισμό κομμάτων και προσωπικοτήτων, ενόψει εξελίξεων στο Κυπριακό.

Νικόλας Παπαδόπουλος – Πρόεδρος ΔΗΚΟ

«Είχαμε πριν από λίγο μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συζήτηση με την κ. Θεοχάρους μέσα στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που έχουμε αναλάβει ως ΔΗΚΟ για μια σειρά από επαφές με σημαντικές προσωπικότητες».

Ελένη Θεοχάρους – Πρώην Ευρωβουλεύτρια

«Θέλω να τονίσω ότι είναι φοβερό λάθος που γίνεται από μέρους εκείνων που αντιτίθενται σε αυτή τη λειτουργία ενός μετώπου που θα νοιάζεται πάντοτε για τη λύση του Κυπριακού, θεωρώντας ότι αρχίζοντας οι συνομιλίες είναι και το τέλος».

Οι Οικολόγοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο Οζ Καραχάν, πρόεδρος της Ένωσις Κυπρίων θα είναι στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος για τις ευρωεκλογές. Ο Τουρκοκύπριος ακτιβιστής ήταν υποψήφιος και στις εκλογές του 2019 με τη λίστα του Κινήματος Γιασεμί του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ.

«Η διαρκής αποστολή μας είναι να αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση της χώρας μας και να παρεμβαίνουμε στις αποφάσεις που λαμβάνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση που επηρεάζουν τις ζωές μας. […] Ο κύριος στόχος μας είναι να απαλλάξουμε την Κύπρο, από τον Ακάμα μέχρι την Καρπασία, από εθνικές και περιφερειακές διακρίσεις και από ξένες στρατιωτικές δυνάμεις και βάσεις».

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί και η ιδρυτική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Κίνησης Αλλαγής ΑΙΧΜΗΣ του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεργαστεί με το Κίνημα Οικολόγων στις ευρωεκλογές.

Αύριο το Ανώτατο Συμβούλιο του Δημοκρατικού Συναγερμού σε έκτακτη σύνοδο θα επικυρώσει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.