Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Εντός των επόμενων δέκα ημερών ολοκληρώνεται η έρευνα για το ατύχημα με την εκπυρσοκρότηση χειροβομβίδας που τραυμάτισε δύο στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ, οδηγώντας στον ακρωτηριασμό του χεριού ενός εξ αυτών.

Ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας ενημέρωσε σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία την επιτροπή Άμυνας της Βουλής για τα μέχρι στιγμής δεδομένα και για την κατάσταση της υγείας των δύο τραυματιών, η οποία όπως ανέφερε έχει σταθεροποιηθεί.

«Με διαταγή του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς έχουμε δεσμεύσει προληπτικά όλες τις μερίδες του συγκεκριμένου πυρομαχικού. Αυτή τη στιγμή διεξαγάγεται η έρευνα με εντολές του αρχηγού δεν και ως εκ τούτου δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα, να διαιωνίσουμε άλλο τη συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα. Και θέλουμε να κάνετε περιμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα γύρω από το περιστατικό και εδώ θα είμαστε και όσα κρίνουμε ότι πρέπει να λεχθούν και δημοσίως, θα έχετε την ενημέρωση που αρμόζει», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας.

«Θα αναμένουμε να ολοκληρωθεί το πόρισμα της συγκεκριμένης επιτροπής και σε μια νέα συνεδρία θα ενημερωθούμε λεπτομερειακά για το τί συνέβη», δήλωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας.

Ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε ενοχλημένος και διέψευσε κατηγορηματικά μεταδόσεις περί διαφθοράς και έκθεσης των πυρομαχικών σε μη προβλεπόμενες συνθήκες σε μονάδα στη Λεμεσό, διαβεβαιώνοντας ότι το υπουργείο Άμυνας λαμβάνει όλα τα δέοντα μέτρα που προνοούνται σε αυτές τις διαδικασίες.

«Σας διαβεβαιώνει ότι όλα όσα πυρομαχικά φυλάγονται, φυλάγονται με τέτοιο τρόπο που δεν πρόκειται να ζήσουμε άσχημα τραγωδίες του παρελθόντος», πρόσθεσε ο κ. Πάλμας.

Ο υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε επίσης ότι οι διαδικασίες που έχουν γίνει γύρω από την απόφαση για εκποίηση πυρομαχικών έγιναν με πλήρη διαφάνεια, για να τονίσει ότι η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, έχει ήδη απορρίψει το αίτημα αυτών που έχουν αφήσει υπονοούμενα για διαφθορά.