Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ισραηλ

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν δυο ανθρώπους στον νότιο Λίβανο το βράδυ της Τετάρτης, μετέδωσε λιβανικό κρατικό μέσο ενημέρωσης, ενώ η Χαμάς εκτόξευσε νωρίτερα ρουκέτες εναντίον του βόρειου Ισραήλ από το λιβανικό έδαφος, καθώς οι εχθροπραξίες στα σύνορα εντείνονται.

«Εχθρικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στις κοινότητες Σιντίκιν και Κάφρα, σκοτώνοντας δυο κατοίκους στην Κάφρα και τραυματίζοντας άλλους 14», σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων NNA.

Η λιβανική Χεζμπολά, σύμμαχος της Χαμάς, ανταλλάσσει σχεδόν καθημερινά πυρά με τον ισραηλινό στρατό από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας την 7η Οκτωβρίου. Παραρτήματα παλαιστινιακών οργανώσεων στον Λίβανο έχουν επίσης αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις.

Χθες Τετάρτη το πρωί, ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ, ανακοίνωσε πως εκτόξευσε δυο ομοβροντίες ρουκετών Γκραντ βάζοντας στο στόχαστρο δυο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο βόρειο Ισραήλ.

Οι επιθέσεις από τον νότιο Λίβανο αποτελούσαν «ανταπόδοση στις σιωνιστικές σφαγές αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας» και στη δολοφονία πολιτικού στελέχους της Χαμάς τη 2η Ιανουαρίου στη λιβανική επικράτεια, κατά την ανακοίνωσή του.

Ο Σάλεχ Αρούρι σκοτώθηκε μαζί με άλλα έξι μέλη της Χαμάς σε επίθεση drone αποδοθείσα στο Ισραήλ σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολά.

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε με δικό του ανακοινωθέν πως εντοπίστηκαν «περίπου 10 εκτοξεύσεις» από τον Λίβανο εναντίον του βόρειου Ισραήλ και ότι ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στην περιφέρεια Κιριάτ Σιμόνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ