Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δημοτικο σχολειο ριζοκαρπασου

Από τον περασμένο Μάιο «μας έχει απαγορευτεί η οποιαδήποτε στήριξη στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου», δήλωσε την Τρίτη η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, κληθείσα σε δηλώσεις της στη Βουλή να σχολιάσει το περιστατικό με τους ελέγχους στα βιβλία των σχολείων του Ριζοκαρπάσου, που πραγματοποίησαν οι κατοχικές «αρχές» τη Δευτέρα.

Η κ. Μιχαηλίδου επεσήμανε ότι οι χθεσινές δράσεις και δραστηριότητες του κατοχικού καθεστώτος «απλά επιβεβαιώνουν αυτά που λέγαμε, αυτά που συζητήσαμε σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου».

«Εγώ προσωπικά είχα προσκληθεί στο Ευρωκοινοβούλιο με τη βοήθεια των Ευρωβουλευτών μας, για να παρουσιάσω αυτή την πτυχή του κυπριακού προβλήματος. Αυτή την πτυχή του δράματος που ζούμε εδώ και 50 χρόνια φέτος», είπε.

Χθες, πρόσθεσε, «επιβεβαιώθηκε ότι είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα και θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι από τον περασμένο Μάιο μας έχει απαγορευτεί η οποιαδήποτε στήριξη στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου, ούτε επισκέψεις επιθεωρητών επιτρέπονται, ούτε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο σχολείο τους, ούτε επιδιορθώσεις των κτιρίων τους ή άλλου είδους στήριξη».

Συνεπώς, συνέχισε η Υπουργός Παιδείας, το θέμα το έχει αναλάβει και αρμοδίως, το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Είναι άλλη μία καταγγελία για το καθεστώς», κατέληξε.