Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αθηνά Μιχαηλίδου

Την Επιτροπή Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επισκεφθεί εντός της επόμενης βδομάδας η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, προκειμένου να εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου.

Μετά το πέρας σημερινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, και ερωτηθείσα για την επικείμενη επίσκεψή της στην Επιτροπή Παιδείας του Ευρωκοινοβουλίου και για τον σκοπό της, η κ. Μιχαηλίδου απάντησε ότι έχει προσκληθεί «για να παρουσιάσει το ζήτημα του Ριζοκαρπάσου και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε εκεί, για τους εκπαιδευτικούς μας, για τη λειτουργία του σχολείου μας, για τη μεταφορά και μετακίνηση κάθε φορά του εκπαιδευτικού υλικού και για τον έλεγχο ο οποίος γίνεται».

Ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ θετική κατάληξη προσπαθειών των Ευρωβουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ιδιαίτερα του Ευρωβουλευτή, Λουκά Φουρλά.

Η Υπουργός Παιδείας εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι η πρώτη φορά που θα δοθεί αυτή η έμφαση στο κυπριακό πρόβλημα από εκπαιδευτικής καθαρά πλευράς, σημειώνοντας ότι είναι μια πτυχή που θα πρέπει να αναδειχθεί.

Ερωτηθείσα για το εάν θα ζητήσει κάτι συγκεκριμένο από την Επιτροπή Παιδείας του Ευρωκοινοβουλίου για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου, η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε ότι «θα ζητήσουμε να έχουν ίση μεταχείριση, όπως τα άλλα παιδιά. Να έχουν το δικαίωμα και αυτό να υλοποιείται στην πράξη, της πρόσβασης στα βιβλία τους, στους εκπαιδευτικούς τους. Το να μπορεί να επισκεφθεί, για παράδειγμα, το Ριζοκάρπασο ο Επιθεωρητής του σχολείου, κάτι που αυτή την στιγμή δεν επιτρέπεται, να μπορεί να γίνεται το μάθημα απρόσκοπτα και να μπορούν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί εκεί να ευημερούν», σημείωσε.

Σε ερώτηση για το εάν έχει ζητηθεί επίσκεψη των Ευρωβουλευτών της Επιτροπής στο Ριζοκάρπασο,  η κ. Μιχαηλίδου απάντησε ότι «έχουν ανακοινώσει ήδη ότι θα το κάνουν με την βοήθεια των (Κύπριων) Ευρωβουλευτών μας».