Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δημοτικο σχολειο ριζοκαρπασου

Άνω κάτω έκαναν το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου οι κατοχικές αρχές, με πρόφαση τη διενέργεια ελέγχου στην σχολική ύλη που διδάσκονται οι εγκλωβισμένοι μαθητές.

Υπάλληλοι από τα λεγόμενα υπουργεία εξωτερικών και παιδείας του ψευδοκράτους, έσπευσαν αιφνιδιαστικά από τις επτά και τριάντα το πρωί στο εξατάξιο Γυμνάσιο και στο Δημοτικό Σχολείο του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου και παρέμειναν σε αυτά μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Τέτοιου είδους έλεγχος γίνεται για πρώτη φορά στο μέσο της σχολικής χρονιάς και δε δικαιολογείται αφού το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξαν παραδόσεις νέων βιβλίων μετά την έναρξη των μαθημάτων τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι όλα τα βιβλία που διδάσκονται οι εγκλωβισμένοι μαθητές έχουν περάσει από αυστηρούς ελέγχους και λογοκρισία προτού εγκριθούν από το κατοχικό καθεστώς και παραδοθούν στα χέρια τους.

Όπως επίσης από εξονυχιστικούς ελέγχους πέρασαν οι νηπιαγωγοί, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που διδάσκουν στα σχολεία, όπως είναι η συνηθισμένη πρακτική πρόκλησης από το κατοχικό καθεστώς.

Για την σημερινή εξέλιξη ενημερώθηκαν άμεσα το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προ μερικών ημερών η υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, είχε ενημερώσει στις Βρυξέλες την αρμόδια επιτροπή Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα προσκόμματα που διαχρονικά θέτει το κατοχικό καθεστώς στην εκπαίδευση των εγκλωβισμένων μαθητών στην κατεχόμενη χερσόνησο της Καρπασίας.

Η ενέργεια των κατοχικών αρχών δεν αποκλείεται να έχει άμεση σχέση με τις συγκεκριμένες καταγγελίες που έκανε σε ευρωβουλευτές η υπουργός Παιδείας.

Στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο φοιτούν δώδεκα παιδιά στο Νηπιαγωγείο, δεκαοκτώ στο Δημοτικό και δεκαπέντε στο Γυμνάσιο – Λύκειο.