Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οικολογοι

Με σύνθημα «Κάνουμε το μαύρο, πράσινο» το Κίνημα Οικολόγων γιορτάζει τα 28α γενέθλια του.

Σαν σήμερα το 1996, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ιδρυτική συνέλευση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, στη Λευκωσία, σηματοδοτώντας τη δημιουργία του πρώτου πράσινου κόμματος στην Κύπρο.

«Όλες οι ενδείξεις και οι οιωνοί προβλέπουν ότι θα συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια να προσφέρει στον τόπο και τον λαό με την ίδια συνέπεια, καθαρότητα θέσεων και πράξεων, αγωνιστικότητα και τιμιότητα, στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση των ανθρώπων και του περιβάλλοντος» είπε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης.

Τα 28α γενέθλια του Κινήματος Οικολόγων αποτελούν, όπως τονίστηκε, την εμβληματική αφετηρία για τη μεγάλη μάχη των πολλαπλών εκλογών του προσεχούς Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κινήματος, το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων για τις Ευρωεκλογές, θα ανακοινωθεί στις εννέα Μαρτίου, μετά το Πολιτικό Συνέδριο, όπου αναμένεται να εκσυγχρονιστεί και αναβαθμιστεί το μανιφέστο των πολιτικών θέσεων του πράσινου κόμματος της Κύπρου.

Ακόμα ο ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε στον στόχο αυτής της εκλογικής μάχης ο οποίος όπως είπε είναι «να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον λαό και στον τόπο. Να βάλουμε πρώτο τον Άνθρωπο και τη Φύση.»

Οι πράσινοι της Κύπρου στο πλαίσιο των εορτασμών του κινήματος, διοργάνωσαν χθες βράδυ συνεστίαση μελών και φίλων, στο Pavilion στη Λευκωσία, με τον Πρόεδρό τους να κόβει την τούρτα γενεθλίων με ευχές.

Οι εορτασμοί για τα 28χρονα του Κινήματος Οικολόγων περιελάμβαναν και δεντροφύτευση στη νεκρή ζώνη της Δένειας.