Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών συνήλθε εκτάκτως ψες και συζήτησε τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κινήματος, η αποτυχία της διακυβέρνησης του προέδρου Χριστοδουλίδη να ανταποκριθεί σε ζητήματα που αφορούν την κλιματική κρίση και την καταστροφή του περιβάλλοντος δεν πηγάζει από τα πρόσωπα που την συνιστούν αλλά από την πολιτικές που ακολουθούνται.

«Μόλις ψες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει τίποτα στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του».

Μέσω της ανακοίνωσής του, το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών ξεκαθαρίζει ότι παραμένει στην αντιπολίτευση, μια «πράσινη, κριτική και εποικοδομητική αντιπολίτευση».

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, σημειώνει η ανακοίνωση, δεν εκφράζει ούτε στοιχειωδώς τις θέσεις των Οικολόγων, ενώ οι πρακτικές της, συμπληρώνει, «συχνά αποτελούν συνέχεια της κυβέρνησης Αναστασιάδη».

«Ο διορισμός του μέλους του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών κ. Αντωνίας Θεοδοσίου στη θέση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος δεν αλλάζει επ’ ουδενί αυτή την πραγματικότητα».

Οι Οικολόγοι τονίζουν πως η θέση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος δεν αποτελεί μέρος της εκτελεστικής εξουσίας αλλά αφού ο ρόλος του παραμένει συμβουλευτικός.

«Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η κα Θεοδοσίου διαθέτει μεγάλη πείρα και τεράστια γνώση στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της».

Τέλος, μέσω της ανακοίνωσης το Κίνημα ξεκαθαρίζει πως δεν συμφώνησε στον διορισμό Επιτρόπου Περιβάλλοντος από τα μέλη του για σειρά σοβαρών λόγων όπως π.χ. υπάρχει σοβαρή διαφωνία σε ότι αφορά το ρόλο που έχει σήμερα ο θεσμός αυτός που ξεκίνησε το 2006 και παραμένει μέχρι σήμερα χωρίς καμία νομική κατοχύρωση, δομή και εργαλεία προώθησης πράσινων πολιτικών.