Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ καταδικάστηκε την Παρασκευή να πληρώσει πρόστιμα αξίας 355 εκατομμυρίων δολαρίων για οικονομικές απάτες της εταιρείας ακινήτων που φέρει το όνομά του και του απαγορεύτηκε να διευθύνει τις επιχειρήσεις του στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης για περίοδο τριών ετών.

Στην ετυμηγορία έκτασης 92 σελίδων, ο δικαστής Άρθουρ Ενγκόρον του ανώτατου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης διευκρινίζει πως θα του στερηθεί το δικαίωμα διαχείρισης «οποιασδήποτε επιχείρησης η νομικής οντότητας στη Νέα Υόρκη για περίοδο τριών ετών» και ότι οφείλει να πληρώσει πρόστιμα 354,86 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Γενική Εισαγγελέας της Πολιτείας Λετίσια Τζέιμς είχε ασκήσει δίωξη σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ τον Οκτώβριο του 2022 και τον υποχρέωσε, μαζί με τους δυο ενήλικους γιους του Ντόναλντ τζούνιορ και Έρικ και την οικογενειακή εταιρεία Trump Organization, να δικαστεί για απάτη από τον Οκτώβριο ως τον Ιανουάριο.

Η κορυφαία εισαγγελική λειτουργός της πολιτείας, εκλεγμένη με το Δημοκρατικό κόμμα, αξίωνε να επιβληθούν πρόστιμα 370 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εξήρε χθες την απόφαση ως μια «τεράστια νίκη για αυτή την Πολιτεία και για τη χώρα».

Από το οίκημά του στο Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα, ο Ντόναλντ Τραμπ αντέτεινε πως θα «ασκήσει έφεση» διότι «δεν υπήρξε απάτη», αλλά «εργαλειοποίηση» της δικαιοσύνης εναντίον «αντιπολιτευόμενου» πολιτικού.

Ο κ. Τραμπ διεκδικεί εκ νέου την Προεδρία των ΗΠΑ και θεωρείται φαβορί στην ενδοκομματική αναμέτρηση των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψηφίου του κόμματος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Πηγή: ΚΥΠΕ