Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σαράντα-οκτώ ώρες από το κτύπημα της θεομηνίας και του ανεμοστρόβιλου στη Λεμεσό, και οι κάτοικοι της Γερμασόγειας συνεχίσουν να μετρούν τις πληγές.

Συνεργεία των Δήμων Γερμασόγειας και Λεμεσού, εθελοντές και κάτοικοι που είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται, όλοι μαζί σαν μια γροθιά, βρέθηκαν για δεύτερη ημέρα στις πληγείσες περιοχές με στόχο τον καθαρισμό και την επιδιόρθωση των ζημιών εκεί και όπου είναι δυνατό.     

«Είμαστε έξω στους δρόμους από τις πρωινές ώρες για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές, για να μπορέσουμε να ξαναμπούμε σε κανονικούς ρυθμούς»

«Κόβουμε ξύλα, μαζεύουμε τσίγκους σε όλα τα σπίτια που έπεσαν».

Η μανία της φύσης και η ένταση του ανεμοστρόβιλου άφησαν πίσω τους ένα απέραντο χάος.

«Έχουμε βρει τα πάντα φωτοβολταϊκά σε απόσταση δύο χιλιομέτρων, δέντρα, πασσάλους, ότι φανταστείς», επισήμανε ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς.

Στους δρόμους για δεύτερη μέρα και τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού με σκοπό την καταγραφή των ζημιών. Κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο καθώς οι καιρικές συνθήκες σήμερα δεν ήταν υποβοηθητικές για ολοκλήρωση της διαδικασίας.

«Η άμεση καταγραφή των ζημιών ξεκίνησε από χθες το πρωί και σήμερα βρίσκονται ήδη 9 συνεργεία με 2 τεχνικούς ανά συνεργείο στις περιοχές για συνέχιση των καταγραφών, ενώ 2 συνεργεία, με 3 άτομα έκαστο παρέχουν βοήθεια στον καθαρισμό άχρηστων και άλλων υλικών», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

«Μέχρι χθες το βράδυ ο Δήμος Γερμασόγειας και η Επαρχιακή Διοίκηση έλαβαν πέραν των 140 κλήσεων», σημείωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Αριθμός που μέχρι το μεσημέρι σήμερα αυξήθηκε κατά πολύ καθώς η Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού δέχθηκε αιτήματα για 170 κατοικίες, δύο πολυκατοικίες, οκτώ επαγγελματικά υποστατικά, είκοσι-πέντε οχήματα και μια εκκλησία. (ΚΑΡΤΑ)

«Ετοιμάζουμε πίνακες θα προχωρήσουμε σε κοστολόγηση  μετά την κοστολόγηση θα έχουμε τους πίνακες έτοιμους ανά άτομο, κόστος, και θα προωθηθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών», επισήμανε ο Έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου.

Πέντε οικογένειες θα φιλοξενηθούν και απόψε σε ξενοδοχείο και σε συγγενικά τους πρόσωπα, αφού οι οικίες τους έχουν καταστεί προσωρινά ακατοίκητες.