Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Με κόκκινο χρώμα φωταγωγήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, το δημοτικό μέγαρο Λεμεσού, στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών, για την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με πορεία από την περιοχή του κάστρου Λεμεσού, με τη συμμετοχή του 27ου συστήματος ναυτοπροσκόπων Λεμεσού και κατέληξε στο δημαρχείο, όπου έγινε η τελετή φωταγώγησης του κτιρίου.

1

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, ευχαρίστησε το Σύνδεσμο για την ευκαιρία που έδωσε στο Δήμο Λεμεσού να συμμετάσχει στην εκδήλωση, προσθέτοντας ότι η παρουσία των δημοτικών Αρχών «στέλνει συμβολικά μηνύματα για τη στήριξη όλης της πόλης στο έργο σας».  

«Σας συγχαίρω για το έργο που επιτελείτε και που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και κυρίως τη στήριξη προς τα παιδιά και τις οικογένειες τους», είπε ο κ. Νικολαΐδης, διαβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος Λεμεσού θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο το έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος.

Σε χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών, Μάριος Παπαχριστοδούλου, ανέφερε πως η 14η Φεβρουαρίου είναι μια ξεχωριστή μέρα «αφού γιορτάζουν οι μαχητές της ζωής, οι μαχητές της δικής μας καρδιάς».

1

Πρόσθεσε δε ότι ο Σύνδεσμος, εδώ και 39 χρόνια, στηρίζει αδιάκοπα και παρέχει κάθε είδους υπηρεσίες στα παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες και τις οικογένειες τους, είτε αυτό αφορά οικονομική, ψυχολογική και κοινωνική στήριξη.

Λέγοντας ότι οι συγγενείς καρδιοπάθειες ορίζονται ως οι δομικές ανωμαλίες της καρδιάς ή των μεγάλων αγγείων κατά τη γέννηση και είναι οι συχνότερες εκ γενετής ανωμαλίες, σημείωσε πως δέκα στα χίλια βρέφη παγκοσμίως γεννιούνται κάθε χρόνο με κάποιας μορφής συγγενούς καρδιοπάθειας, με το 80% αυτών των περιστατικών να παραμένουν άγνωστα.

Ο κ. Παπαχριστοδούλου είπε ακόμη πως, μετά τη δημιουργία καρδιοχειρουργικού / παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου στην Λευκωσία, πρόθεση του Συνδέσμου είναι να οικοδομήσει ιδιόκτητο οίκημα πολλαπλής χρήσης, το οποίο θα περιλαμβάνει δωμάτια διανυκτέρευσης για τις οικογένειες των παιδιών που πρόκειται να χειρουργηθούν, αλλά και αίθουσα εκδηλώσεων και συναντήσεων με ψυχολόγους και άλλους συνεργάτες.

Κάλεσε όλους να στηρίξουν τον Σύνδεσμο για να υλοποιήσει το όραμα του και ευχαρίστησε το Δήμο Λεμεσού για την στήριξη, μέσα από τη φωταγώγηση του δημοτικού μεγάρου.