Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρωσια

Tμήμα ενός πολυώροφου συγκροτήματος διαμερισμάτων στη ρωσική πόλη του Μπέλγκοροντ της Ρωσία κατέρρευσε σήμερα μετά από βομβαρδισμό των Ουκρανών, έγραψε στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο κυβερνήτης της ομώνυμης ρωσικής περιφέρειας, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

«Όλη η πρόσοψη του κτιρίου από τον δέκατο μέχρι τον πρώτο όροφο κατέρρευσε» ανέφερε ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 17 τραυματίστηκαν όταν το συγκρότημα πολυκατοικιών δέχτηκε πλήγμα από ουκρανικό πύραυλο, όπως δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Την είδηση, αρχικά μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων RIA Novosti και TASS επικαλούμενα ανώνυμες πηγές των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, χωρίς να αναφερθούν στην αιτία της κατάρρευσης που σημειώθηκε στο συγκρότημα.

Αρχικά το TASS έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε τραυματίες από την κατάρρευση, αριθμό που το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax ανέβασε στη συνέχεια σε τουλάχιστον δέκα. Τα άτομα που έχουν απεγκλωβιστεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανέρχονται σε δώδεκα.

Όπως μετέδωσε, οι άνθρωποι αυτοί ενδέχεται να έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια του τμήματος της πολυκατοικίας που κατέρρευσε.

Κατέρρευσε όλη η πρόσοψη του κτιρίου

Πλάνα από τη σκηνή της κατάρρευσης που ανήρτησε ο κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ δείχνουν ότι τουλάχιστον δέκα όροφοι του κτιρίου έχουν καταρρεύσει.

«Η πόλη και η επαρχία του Μπέλγκοροντ είναι στόχοι μαζικών βομβαρδισμών από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε ο ίδιος. «Ως συνέπεια από το άμεσο πλήγμα που δέχθηκε το συγκρότημα των διαμερισμάτων από ένα βλήμα, όλη η πρόσοψη του κτιρίου από τον δέκατο μέχρι τον πρώτο όροφο κατέρρευσε» πρόσθεσε.

Δεν έχει διευκρινιστεί ο τύπος των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση ή αν αυτά ήταν δυτικής προέλευσης.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας στο σημείο της επίθεσης δήλωσε ότι έχουν σπεύσει αρκετά ασθενοφόρα, αλλά και πυροσβεστικά οχήματα. «Ένα ολόκληρο τμήμα του δεκαώροφου κτιρίου κατέρρευσε», δήλωσε στο Reuters διατηρώντας την ανωνυμία του.

«Βλέπω αρκετά θύματα. Οι πυροσβέστες ερευνούν στα συντρίμμια» είπε ο ίδιος.