Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Αυστηρό μήνυμα προς την Κυπριακή Δημοκρατία για την ανάγκη προστασίας της βιοποικιλότητας της περιοχής του Ακάμα στέλνει η Ευρώπη.  

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος ενώπιον της επιτροπής αναφορών της Ευρωβουλής, η εκπρόσωπος της Κομισιόν προειδοποίησε πως εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, δεν θα διστάσει προσφύγει στο Δικαστήριο της Ε.Ε. κατά της Δημοκρατίας για να προσθέσει ότι αναρχικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν αποδεκτές.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πρόοδο που επιτυγχάνεται αλλά θα συνεχίσει επίσης να βοηθά τις κυπριακές αρχές όποτε υποβάλλονται αιτήματα για τεχνική βοήθεια. Η Επιτροπή διατηρεί τη δυνατότητα να παραπέμψει την υπόθεση στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η Κύπρος δεν εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα διατήρησης της βιοποικιλότητας πολύ σύντομα» ανέφερε Εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η υπόθεση του Ακάμα οδηγήθηκε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής μετά από αίτημα και συλλογή υπογραφών από τις οργανώσεις Terra Cypria και Φίλοι της Γης.

Η επιτροπή συμφώνησε όπως οι δύο αναφορές παραμείνουν ανοιχτές για να παρακολουθούνται, ενώ θα ζητήσει από την Κομισιόν την επικαιροποιημένη απάντηση σχετικά με τις εξελίξεις για τον Ακάμα.