Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1
*Φωτογραφία αρχείου

To Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου θα επισκεφθεί την Τρίτη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο ο Γερμανός Πρόεδρος, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, θα τύχει ενημέρωσης από τον Υπουργό Εσωτερικών και θα ξεναγηθεί στον χώρο, ενώ θα έχει και την ευκαιρία να συνομιλήσει με διαμένοντες και προσωπικό του Κέντρου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, στο ΚΥΦΑΔΠ Κοφίνου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή περίπου 400 άτομα, περιλαμβανομένων οικογενειών και μονηρών αντρών και γυναικών. Στο Κέντρο φιλοξενούνται περίπου 80 παιδιά, τα οποία φοιτούν σε δημόσια σχολεία και απασχολούνται με εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες εντός του Κέντρου, οι οποίες προσφέρονται σε συνεργασία με ΜΚΟ και εθελοντικές ομάδες. Το Κέντρο είναι ανοιχτού τύπου και η μέγιστη διάρκεια φιλοξενίας είναι έξι μήνες.

Σημειώνεται επίσης ότι στο Κέντρο πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης και πως, με την ολοκλήρωση των εργασιών, η χωρητικότητα του Κέντρου θα φτάσει τις 750-800 κλίνες, ενώ θα δημιουργηθεί νέο ιατρικό κέντρο, χώροι αναψυχής και άλλες υποδομές.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024 και συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης, Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με τη στήριξη του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο  (European Union Agency for Asylum).