Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πρόεδρος Γερμανίας

Επίσημη επίσκεψη (state visit) στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα (11/02) μέχρι την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Γερμανίας κ. Frank-Walter Steinmeier, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί Γερμανός Πρόεδρος στην Κύπρο από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών.

Ο κ. Steinmeier θα φθάσει στην Κύπρο αργά το απόγευμα σήμερα, συνοδευόμενος από τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας, και το πρωί της 12ης Φεβρουαρίου θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθούν σύντομες τελετές παρασημοφόρησης των δυο Προέδρων και μετά κατ’ ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, ενώ στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι θα μεταβούν στο Δημαρχείο Λευκωσίας και ακολούθως θα επισκεφθούν την παλιά πόλη της πρωτεύουσας κατά μήκος της πράσινης γραμμής.

Θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει η ηγεσία του ΚΕΒΕ.

Το απόγευμα ο Frank-Walter Steinmeier θα επισκεφθεί το Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της ΔΕΑ και θα πραγματοποιήσει σύντομη συνάντηση με τους ειρηνευτές της UNFICYP.

Αργότερα θα επισκεφθεί το Σπίτι της Ευρώπης και το Ινστιτούτο Γκαίτε. Θα μεταβεί, επίσης, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο του Σώματος Αννίτα Δημητρίου.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Γερμανίας θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 13 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος Steinmeier θα επισκεφθεί το Γυμνάσιου Μακαρίου Γ’ στο Πλατύ Αγλαντζιάς, όπου θα συνομιλήσει με μαθητές και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Κέντρο υποδοχής Μεταναστών στην Κοφίνου, όπου θα τύχει ενημέρωσης από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ακολούθως θα μεταβεί στο χωριό Λεύκαρα, όπου και θα ξεναγηθεί. Θα ακολουθήσει γεύμα τον δυο Προέδρων στο χωρίο Κάτω Δρυς, προτού ο Πρόεδρος Steinmeier  αναχωρήσει για τη Γερμανία.