Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φυλακες

Κρυμμένα στο σασί φορτηγού τροφοδοσίας, το οποίο θα εισερχόταν στο χώρο των κεντρικών φυλακών, έκρυψαν κάποιοι κινητά τηλέφωνα, ώστε αυτά ακολούθως να καταλήξουν στα χέρια φυλακισμένων.

Επρόκειτο για τρία κινητα τηλέφωνα, τα οποία είχαν δέσει οι εμπνευστές του κόλπου με κολλητική ταινία, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία-ντοκουμέντο, από το φάκελο της υπόθεσης, την οποία αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1.

Η συσκευασία με τα τρία κινητά εντοπίστηκε κολλημένη κάτω από το φορτηγό, τον περασμένο Δεκέμβριο, και στα ακριβή γεγονότα αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Φυλακών Ιωάννης Καπνουλλάς, ως απάντηση σε όσα μεταδόθηκαν, όχι από τον ΑΝΤ1, για διακόσια κινητά που είχαν περάσει με το φορτηγό μέσα στο σωφρονιστικό ίδυμα.

Τα κόλπα που επιστρατεύουν οι παράνομοι, για να μεταφέρουν κινητά τηλέφωνα στις κεντρικές φυλακές, αποτελούν πραγματικό πονοκέφαλο για την διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Ενδεικτική η περίπτωση αγνώστων με... ποδοσφαιρικές ικανότητες, οι οποίοι έκρυβαν κινητά μέσα σε μπάλες, τις οποίες προσπαθούσαν να κλωτσήσουν πάνω από την περίφραξη για να φτάσουν μέσα στον περίβολο.

Πριν από τρεις μήνες δεσμοφύλακας είχε εντοπίσει μια τέτοια μπάλα καρφωμένη σε συρματόπλεγμα, και αφού την κατέβασαν εντόπισαν μέσα τέσσερα κινητά τηλεφώνα.

Να σημειωθεί πως όλα τα κινητά ελέγχθηκαν στα εργαστήρια του αρχηγείου αστυνομίας, ωστόσο δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να οδηγήσει την αστυνομία στους προμηθευτές ή τους παραλήπτες.